Šarović: “Ruski dug će platiti neka druga vlast”

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović je danas u Sarajevu izjavio novinarima da pitanje otplate duga za plin Ruskoj Federaciji vjerojatno ostaje za nove vlade, za nove administracije, ali stoji uvijek na stolu i taj dug trebamo vratiti.

Odgovarajući na novinarsko pitanje što je s raspodjelom duga za plin Ruskoj Federaciji između Federacije BiH i RS-a, kazao je da su pravi sugovornici za taj odgovor premijeri entiteta, te da se u više navrata obraćao na ove dvije adrese i tražio da se postigne sporazum i počne vraćati dug prema Ruskoj Federaciji koji je evidentan.

Ruska strana je suzdržana i rekao bih ne inzistira, traži od BiH da nađe rješenje i počne otplaćivati potrošeno unazad 20 ili 25 godina. Vrlo lako smo uzeli novac koji je ruska strana dala za klirinški dug, potrošili smo to odmah. Bili smo nespremni da dio toga damo za otplatu plina, kazao je Šarović.

Dodao je da su to “naša posla”, naš način razmišljanja.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • Najlakse je reci neka drugi vracaju….zasto se vi niste potrudili barem malo vratiti….niste mogli od prrtjeranog posla…smanjite place funkcionerima i eto rata za dug…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.