Sarkastični performans HRS-a u Mostaru

Vatrometom na brdu Hum iznad Mostara Hrvatska republikanska stranka u četvrtak navečer je kroz sarkastični performans proslavila izmjene Izbornog zakona za što je krajnji rok bio najavljen 17. lipanj 2021.

Iz ove političke stranke ističu kako još od Barryevih amandmana 2001. godine traje borba hrvatskog naroda u BiH za izmjene Izbornog zakona i Ustava BiH.

Nakon punih 20 godina najavljivanja konačne realizacije samih izmjena, danas na dan D 17. lipnja 2021., napokon smo to i dočekali, navode iz HRS-a sarkastičnim objašnjenjem slavlja.

Nastavljaju kako se ustrajnost i dosljednost političkog vodstva hrvatskog naroda koje se posljednjih 20 godina više nego žrtvovalo kako bi došlo do svega ovoga se napokon isplatila.

Datum 17. lipanj 2021., konačan datum nakon kojeg ništa više neće biti isto je došao i mi smo dočekali napokon da je problem sustavnog rješavanja ustavnopravne neravnopravnosti hrvatskog naroda u BiH riješen. Konačno u kampanji za Opće izbore 2022. možemo govoriti o ekonomiji, demografiji, upošljavanju, borbi protiv korupcije, itd. Nema više isprika. Kao što je to običaj kod nas Hrvata u BiH, ovaj veličanstveni događaj se morao proslaviti dostojnim vatrometom, ističu iz HRS-a, prenosi Klix.

Sarkazam na stranu, kako naglašavaju, jer samo površnim pretraživanjem interneta, mogu se pronaći, jasni i čvrsti stavovi kako će doći do izmjena Izbornog zakona aktualnog političkog vodstva koji datiraju još od 2004.godine.

Periodično svake godine se isti ponavljaju, jačajući intenzitet najava izmjena Izbornog zakona redovito pred izbore, naglašavaju iz HRS-a.

Podsjećaju da je pred prošle lokalne izbore datum 17. lipanj najavljen kao sine qua non datum nakon kojeg će se osjetiti hrvatski odgovor.

Kako je taj datum došao, do izmjena Izbornog zakona nije došlo iz HRS-a kažu da su prigodnim vatrometom željeli obilježiti početak hrvatskog odgovora.

Političko vodstvo Hrvata ima taj običaj napustiti Mostar kad prigusti i/ili kada po tko zna koji put ispliva na površinu licemjernost političkog djelovanja. Žao nam je što na današnji dan nije došlo do obećane ‘konačne’ trilaterale političkih predstavnika Hrvata, Bošnjaka i međunarodne zajednice, nego je prioritet imao folklorni festival u Neumu, navode Republikanci.

Ono što im je drago, kako ističu, jeste da se, ponovno jasno vidi da hrvatskom političkom vodstvu nije u interesu da se dogode izmjene Izbornog zakona i sustavni onemogući mogućnost bilo kakvog nametanja, nego im je u interesu status quo u kojem se nalazimo.

Tko zna, vjerojatno bi do izmjena Izbornog zakona davno došlo da je ‘on’ htio. Kao što bi imali Treći entitet, da je ‘on’ to htio, poručili su Republikanci iz Mostara.

Godina dana od sporazuma Čović-Izetbegović: Održali se izbori u Mostaru, Izborni zakon bez izmjena

(www.jabuka.tv)19 komentara

  • Mi, iz epistemološke sekcije, a nakon redovitog ispita savjesti, držimo duboko problematićnim sarkastićnost performansa, i smijemo to reći jer mi gospodo nismo komunistićka stranka mentaliteta. Išćekivanje i obećanje onoga što oko nije vidjelo a uho nije ćulo, je utjelovljeno u metafiziku stranaćkoga korpusa. Ćlanstvo je inkluzivno i naćelno ne iskljućuje legitimitet svakojakoga obećanja i išćekivanja. Ono što jest bitno, je da se za ćast zlatnu bije dobar boj i trći trka, što je samo po sebi jedan veliki plus za istinskog žitelja da li neke izrazito urbane sredine, ili ne.

  • Bilo je sličnih opcija poput Živog zida pa su danas bitni kao lanjski snijeg…tako će te i vi sa vašim jeftinim igrokazima i performansama dosaditi i onim ljudima koji vas uvjetno rečeno podržavaju. Po naški rečeno “ne pije vode”!

  • A kome treba izmjena Izbornog zakona?Šta fali ovom,Drago ima uvijek teme za borbu sa vjetrenjačama,ima svoje jatake koji sljepo služe i tu je kraj.

    • Mostarcima ne treba. Bilo izbora ili ne bilo, oni (se) uglavnom glasaju isto; ili gore, za nekakvo populističko srednjovjekovlje.

  • Molim Vas, istražite događaj iz Prve osnovne škole, gdje nastavnica, pod pritiskom roditelja (ujedno prosvjetnih djelatnika) i ravnatelja, djetetu osmog razreda MORA zaključiti peticu, jer zaboga, prosjek MORA biti 5.0. Žalosno ali istinito.

  • Bas briga narod za izborni zakon po nacionalizmu. Vazno je da bolje svi zive pa ko bijo presjednik. To se Covic bori za sebe. Sta je lose na zapadu i posebno u Njemackoj Gdje ljudi hrvati i drugi odose. Ne bitno ko je na vlast i svi gradjani ih biraju ne ovisno koje vjere su. U demokratskim zemljsma vladaju pravne drzave ne vjera.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.