Sarajevski portal dužan platiti odštetu glavnoj tužiteljici Gordani Tadić

Općinski sud u Sarajevu donio je presudu (65 0 P 775988 19 P) kojom je tuženi internet portal ”Slobodna Bosna”, zbog objavljenih kleveta i laži, dužan glavnoj tužiteljici Tužiteljstva BiH Gordani Tadić platiti 3.000 KM odštete.

U presudi je navedeno da je tužena Slobodna Bosna dužna tužiteljici Tadić nadoknaditi i troškove parničnog postupka u iznosu od 1.089, 16 KM, kao i izreku presude na internet portalu www.slobodna-bosna.ba koji je inače poznat po svojim probošnjačkim i huškačkim tekstovima.

U obrazloženju presude navedeno je da je tužiteljica Tadić podnijela tužbu protiv izdavača Slobodne Bosne 18. srpnja 2019.godine, radi nadoknade štete zbog klevete.

Tužba je podnesena zbog teksta koji je objavljen na portalu Slobodna Bosna 17. srpnja 2019. godine, pod naslovom: Novi skandal Gordane Tadić: U službenim dokumentima Tužiteljstva BiH Neum se tretira kao inozemstvo, piše Dnevni avaz.

U tekstu, koji je okarakteriziran kao kleveta, navedeno je da Gordana Tadić u Neumu boravila i s nekim datumom srpnja, pa je 7. srpnja bila smještena u hotelu Jadran, što je porezne obveznike koštalo 263,57 KM.

Međutim, tužiteljica Tadić je istaknula da je očigledna namjera tuženih (Slobodne Bosne) iznošenje klevetničkog sadržaja i da su objavljene neistiniti sadržaji, što je Sud na kraju i uvažio.

Foto: Dnevni avaz

Naime, Tadić je istaknula da u hotelu Jadran u Neumu nije nikada boravila za svoga životnog vijeka.

Tadić je na ročištu također izjavila da tuženi uopće nisu dokazali istinitost svojih tvrdnji, niti su sudu ponudili dokaze za klevetničke tvrdnje, niti su se uopće pojavili na ročištu.

Ona ja dodala da osim što nije boravila u hotelu Jadran nije koristila ni hrvatsku putovnicu jer je ranije, tijekom putovanja koristila službenu putovnicu BiH.

Osim toga, kako je navedeno tijekom iskaza, dodatnim provjerama utvrđeno je da se hotel Jadran o kojem je pisala Slobodna Bosna, uopće ne nalazi u Neumu.

S obzirom da se u tekstu SB, zbog kojeg je osuđena za klevetu, decidirano i to u naslovu tvrdi Novi skandal tužiteljice Tadić, zaključak nakon presude je da se očigledno ipak radi o novom skandalu portala pod izravnom političkom kontrolom Bakira Izetbegovića i Osmana Mehmedagića Osmice, koji ne mogu oprostiti državnoj tužiteljici procesuiranje respiratorske krađe i zloupotreba direktora OSA-e Osmana Mehmedagića Osmice, zaključuje Avaz.

(www.jabuka.tv | Foto: N1)

5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.