Sarajevski aerodrom najavio uvođenje novih linija za Europu i svijet

Nakon što je Međunarodni aerodrom u Sarajevu prioćio kako je prosinac 2021. godine predstavljao najprometniji 12. mjesec ikada, najavili su i otvaranje novih aviolinija u narednom razdoblju.

Prema dostupnim informacijama, Međunarodni aerodrom u Sarajevu u narednim mjesecima planira pokretanje letova za nekoliko destinacija u Europi, ali i ostatku svijeta.

Ove godine ćemo vidjeti pokretanje novih linija i dolazak novih aviokompanija na sarajevski aerodrom. Wizz Air će od ožujka uvesti liniju iz Londona, a letovi će se obavljati dva puta tjedno. Također, Air Cairo će započeti letove između Hurgade i Sarajeva isto tako dva puta tjedno. Pregovaramo s još nekoliko aviokompanija i stalno radimo na širenju naše ponude i mreže destinacija iz Sarajeva, priopćeno je iz aerodroma.

Također, naglašeno je kako je fokus Međunarodnog aerodroma u Sarajevu na dalekim destinacijama.

U pregovorima smo s aviokompanijama iz SAD-a. Nadalje, u pregovorima smo oko pokretanje direktnih letova između BiH i Kanade, kao i Kine i nekoliko europskih tržišta s kojima nemamo povezanost poput Italije, Španjolske i Poljske, navodi se.

Osim razgovora o novim linijama, sarajevski aerodrom ove ljetne sezone planira povećanje broja letova postojećih avioprevoznika.

Tijekom 2021. godine Međunarodni aerodrom u Sarajevu uslužio je ukupno 767.133 putnika, što je više za 517.491 putnika ili 207,29 posto u usporedbi sa prethodnom godinom.

Sarajevski aerodrom je tijekom prošlog mjeseca zabilježio 70.200 putnika, što je najprometniji prosinac ikada.

Aerodrom je imao porast od 425 posto ili 56.833 putnika više u odnosu na isti mjesec 2020. godine, te 22 posto ili 12.482 putnika više u odnosu na prosinac 2019. godine.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.