Sarajevska županija sufinancira boravak djece u privatnim vrtićima

Ministrica za odgoj i obrazovanje Sarajevske županije Naida Hota-Muminović potpisala je ugovore o sufinanciranju boravka djece u privatnim predškolskim ustanovama u školskoj 2023/2024. godini.

S ciljem povećanja broja djece predškolskog obrazovanja i odgoja, Ministarstvo je izdvojilo sredstva u iznosu od 12 milijuna KM za ovu školsku godinu, za boravak djece u privatnim vrtićima.

Prema tim ugovorima, svaka obitelj čija djeca pohađaju privatne vrtiće moći će računati na mjesečni iznos od 200 KM za cjelodnevni boravak, te 100 KM za poludnevni boravak, što će dodatno rasteretiti obiteljski proračun.

Ovo financiranje realizira se po programu Vlade Sarajevske županije..

Premijer Nihad Uk koji je nazočio potpisivanju ugovora, naglasio je kako planiraju mnoge aktivnosti usmjerene unaprjeđenju standarda života za obitelj i djecu, te istakao potrebu za zajedničkim naporima u postizanju budućih ciljeva, priopćila je Služba za protokol i press Sarajevske županije.

(www.jabuka.tv / Foto: Pixabay)

3 komentara

  • Bravo Bosna ,sta je sa Hercegovinom,kod nas sami uhljebi i partijasi HDZ,zato nema dobra ,digli cijene svega u nebesa a place nam mizerne ,tuga ,narod se ne buni ,kako to ,sami uhljebi ,izbori se pokradu svaki put ,nema se morala u partijasa HDZ-a,narod pun traca , zlobe i muski i zenske sve je to isto….kakva je ovo demokracija ,nepravda je problem ,nema bez nove uprave pa i izvana EU ako treba jer sa ovom mafijom ovdje nema dobra

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.