Sarajevo: Prvi austrijski bal u BiH

Veleposlanstvo Austrije u Sarajevu, Grad Sarajevo i Grad Beč, sa svojim partnerima i sponzorima, s ponosom najavljuju održavanje Prvog austrijskog bala u Bosni i Hercegovini, u sarajevskoj Vijećnici, u subotu, 20. svibnja 2017. godine, s početkom u 20.30 sati.

Prvi austrijski bal u Sarajevu će biti posvećen plesu i prijateljstvu između glavnih gradove ove dvije države, Sarajeva i Beča, i prvi je događaj takve vrste u Sarajevu, piše Bljesak.info

”Tradicija bala i posebno Bečkog opernog bala seže od 19. stoljeća, i od tada se širila svuda po svijetu, te nema osobe koja danas ne zna prepoznati bar dva takta predivnog valcera ‘Na lijepom, plavom Dunavu’, koji ove godine slavi svoj 150. rođendan”, kaže austrijski veleposlanik, Martin Pammer, i dodaje da je bal prilika da se naše kulturne veze još više razvijaju.

Jedna od najvećih atrakcija je dolazak orkestra Bečkog opernog bala, koji prvi put nastupa u Sarajevu. Program obuhvaća mnogobrojne nastupe i sadržaje, ali težište je, naravno, na plesu. Bal će se otvoriti pod stručnim vodstvom maestra Heinricha Heidenreicha iz Beča, koreografa mnogih bečkih balova, i Vedrana Marčete, vlasnika plesnog kluba ‘Aster’ iz Sarajeva.

Namjera nam je postaviti Sarajevo na svjetsku kartu sjajnih balskih gradova, gdje mladi i ljubitelji različitih vrsta plesa mogu uživati. Uz to će u ovoj noći Vijećnica biti mjesto susreta važnih predstavnika kulture, gospodarstva, politike i humanitarnih institucija naše dvije zemlje i prijatelja BiH. Jedan segment programa bala će biti i tombola, čiji prihod će ići u dobrotvorne svrhe.

(www.jabuka.tv)
1 komentar

  • Koje s….,oni i njijov bal!! I prijateljstvo.Koliko aljina,napuvani grudi,op noseva!! Meni nije jasno kako im pane na pamet tako nesto!! Snobovi!!! Bolje bi bilo snagu i novac potrsiti na nesto korisnije! Mozda knjige kupiti za studente koji oce ucit a slabog su stanja!!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.