Sarajevo: Pacijenticu naručili na MRI pregled glave tek na ljeto 2019.

Pacijentica iz Sarajeva čekat će snimanje MRI glave skoro cijelu godinu. Amela Lučkin objavila je na društvenim mrežama uputnicu s Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, prema kojoj je MRI snimanje glave zakazano tek u lipnju 2019. godine.

To je strašno, rekla je Patriji Lučkin, bojeći se da bi se njezino stanje do tada moglo znatno pogoršati.

Ova pacijentica ima razdoblja kada gubi svijest, a njezino tijelo se grči. Nakon dva EEG-a liječnici su ustanovili da se radi o nekoj vrsti epilepsije. Kako bi otklonili sumnju da se ne radi o nekoj vrsti tumora ili ciste, neurolog je Lučkin poslao da snimi MRI. Ipak, tu snimku na KCUS-u ona može uraditi tek za godinu dana, što bi, boji se, za nju moglo biti kasno.

Krajem svibnja sa KCUS-a je priopćeno da su nabavili novi MRI aparat, jedan od najsuvremenijih u regiji. Priopćeno je da je Klinika za radiologiju ranije imala tri MRI aparata, od kojih su dva nabavljeni 2005. godine, a jedan 2009. godine, bili su stari i često su se kvarili. Liste čekanja na pregled s novim MRI aparatom trebaju biti smanjene, a usluga brža, pouzdanija i proširena.

Ispunjavamo sva obećanja, brže nego što smo i sami očekivali. KCUS postaje istinski ono što je uvijek i trebao biti, lider u najsuvremenijoj dijagnostici i terapiji. Obnavljanje opreme u KCUS teče paralelno s edukacijom kadra. Pokazali smo za nepune dvije i pol godine izvrstan uspjeh, rekla je dr. Sebija Izetbegović, glavna direktorica KCUS-a , puštajući u rad novi MRI uređaj, javlja Patria.

Ne znam što se dogodilo s tim aparatom u međuvremenu, ali znam da je moj termin za snimanje u lipnju 2019. godine, kaže Lučkin.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • Sve se radi da bolesnik ne dobije neophodnu pretragu dok još ima šanse da se liječi ili izliječi,a oni gonjaju magisterije,politiku i uživaju i primaju po par pacijenata preko veze, u radno vrijeme do pone.

  • Sve se radi da bolesnik ne dobije neophodnu pretragu dok još ima šanse da se liječi ili izliječi,a oni gonjaju magisterije,politiku i uživaju i primaju po par pacijenata preko veze, u radno vrijeme do podne.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.