Sarajevo: Ovako će izgledati spomen-ploča u čast ubijenih liječnica

Na mjestu tragično nastradalih mladih liječnica u Sarajevu, na Marijin Dvoru, bit će podignuta spomen-ploča u njihovu čast i sjećanje, a o tome će u srijedu razmatrati Gradsko vijeće Grada Sarajeva.

Spomen-ploča se postavlja na fasadi objekta Marijin Dvoru, Ulica Dolina, Općina Centar, a prema idejnom rješenju koji je sastavni dio ove odluke.

Prema ranijoj odluci Grada Sarajeva, grad će poduzeti sve aktivnosti na postavljanju spomen-ploče i budućeg održavanja. Također, financiranje izrade i postavljanje spomen-ploče snosi Grad Sarajevo, prenosi Klix.ba.

Izgled spomen ploče

Podsjećamo, 26. svibnja 2023. godine došlo je do teške prometne nesreće koju je izazvao Armin Berberović koji je upravljao automobilom u alkoholiziranom stanju i bez vozačke dozvole. Tom prilikom, Azra Spahić je poginula na mjestu, dok je Alma Suljić kasnije podlegnula ozljedama.

Protiv Berberovića je Županijski sud Sarajevo potvrdio optužnicu, a on se trenutno nalazi u pritvoru.

Grad Sarajevo planira postavljanje spomen-ploče koja ima za cilj trajno sačuvati uspomene na liječnice, spomen-ploča će buduće generacije trajno opominjati pomoći da shvate ozbiljnost prometnih nesreća, kao i poticati veću pozornost na sigurnost u saobraćaju, navedi se u razlozima donošenja odluke o podizanju spomen-ploče na Marijin Dvoru.

Za realizaciju ove odluke predviđena su sredstva u proračunu Grada Sarajeva za 2023. godinu.

Sarajevo: Preminula i druga liječnica koju je autom udario pijani vozač

(www.jabuka.tv | Foto: Raport)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.