Sarajevo: Ometali nedjeljnu misu u Katedrali na Bajram

U nedjelju, 16. lipnja, na jutarnjoj misi koju je u 8 sati u sarajevskoj katedrali Srca Isusova predvodio katedralni župnik i profesor na KBF-u dr. vlč. Oliver Jurišić, tijekom propovijedi došlo je do neugodnosti.

Naime, skupina od tri-četiri mladića koja je naknadno, nakon početka misnog slavlja ušla u katedralu te kratko sjela u zadnje klupe na desnoj strani, poslije nekog vremena, tijekom propovijedi, ustala je i krenuvši prema izlaznim vratima s podsmijehom povikala „Bajram barećula“ te napustila bogomolju.

Inače, na ovaj nadnevak ove godine vjernici muslimani diljem svijeta slave Kurban-bajram.

Pitamo se je li prejudicirano za pretpostaviti kako su mladići upravo nakon klanjanog Bajram-namaza (koji se, kako je objavila Islamska zajednica u BiH, klanja u 5:41h) došli u sarajevsku prvostolnicu „praviti se važnima“ i pokazati svoj neodgoj ili je u po srijedi nešto drugo?!, piše Katolički tjednik.

Muslimani obilježavaju Kurban ili Hadži bajram

(www.jabuka.tv)

18 komentara

 • Napisah ja danas nešto u vezi onog ” mirotvorca” Kavazovića! Ovakva stoka sluša šta nam on “tepa” i u skladu s njegovim milozvučnim porukama djeluje. Tkzv. vjera mira na svoj najveći praznik vrijeđa Hrvate katolike i to baš gdje su nam najveće svetinje. Pišem, pamtim, pa vratim… Nekada!

 • To ti je anti-krscanski paganski duh, kult Sotone, koji govori iz njih.
  Samo se vi snjima keljaj te dalje u dijalogima i medu religioznim bla bla, kako vam nareduje, globalisticki Franjo Nesveti. Nece moci uskoro Hrvati katolici ni pristupit sakralnim prostorijama, sto su izdani i ostavljeni od svoji sektasa drugog vatikanskog koncila. Ova sadasnja crkva je anti-crkva, Katolicka vise nije. Jer bi ovi rogati anti-krscanski provokatori normalno otisli polupanim gubicama babi na smrdljivi japrak.

 • Ja sam Srbin, pravoslavac iz jednog grada u Republici Srpskoj, u kojem žive pripadnici sve tri nacije i vjere.
  Takođe moram da napomenem da je moj grad izuzetno bogat mješovitim srpsko – hrvatskim brakovima, doduše ima mješovitih brakova između Srba i muslimana, ali to je zanemarljivo mali broj u odnosu na brakove sklopljene između Srba i Hrvata, posebno od prije rata.
  Međutim, moram da priznam da sam primjetio, da muslimani imaju običaj da prilično vole da upućuju provokacije i posprdne komentare na račun hrišćana, odnosno Srba i Hrvata, odnosno pravoslavnih i katolika.
  Jednom prilikom, davno je to bilo, prije nekih desetak godina, šetao sam naveče gradom pored lokalne katoličke crkve, kada se oglasilo zvono, odzvonilo je sedam sati na crkvenom satu, a onda je zvonilo…
  U tom momentu u susret meni je naišla grupa muslimana (moj grad nije puno veliki pa se svi jako dobro međusobno poznajemo), podesilo se tako da smo se mimoilazili pored same katoličke crkve a jedan od njih je tada pogledao prema zvoniku crkve i prilično glasno prokomentarisao kako „zvono tako ljepo zvoni, kao praporci na ovnu predvodniku” a ostali su se glasno nasmijali…
  Mislim, bez obzira što sam pravoslavac, ta neukusna konstatacija je i za mene kao hrišćanina predstavljala ozbiljnu uvredu.
  Meni je sasvim jasno, šta muslimani zaista misle i Srbima i Hrvatima, inače imam s njima jako loše iskustvo bez obzira na ovaj neprijatan događaj kod crkve, ne može čovjek s njima stupiti u kontakt i započeti normalan ljudski razgovor i kamoli postići nekakav dogovor, da oni ne provociraju, s namjerom da izazovu verbalni sukob koji će eskalirati u fizički obračun.
  Jako su čudni, nezadovoljni i isfrustrirani ljudi i svakom normalnom i dobronamjernom čovjeku je jasno da je sve ovo na silu i da nama s njima, života nema! To je jednostavno tako.

 • Srvi Hrvati braca
  Muslimani se kolju medju sobom eto kakav je to narod zato se mi trebamo drzat jedni drugih da nam nemogu nista

 • I kad kazu suzivot sa muslimanima.. kakav suzivot, trpimo mi vas, trpite vi nas. Samo ne kontam sto se muslimani toliko protive odcjepljenju rs-a i hrhb? Da vi kazete da se zelite odcijepiti ja bi slavio

 • Hahaha, koliko idiotije na jednom mjestu, pa dje vas nadje ovaj portal? Gdje ja zivin, vise krscani pricaju protiv crkve, meni je crkva sasvim ok.

  • Ti, prvi, Abdul. Ili si abdulski dousnik, da znas sto Hrvati govore u svojim mjestima. Kada bi bio predsjednik RH, sve bi polu-mjescare izbacio. Oduzeo im sve domovnice. Pa neka glume na 23% jadne vjecite bjednike i zrtve. Kada bi ovako postupali Hrvati u HR i HB vec bi bili u zatvoru. Salju svoju mladez da urla, da im manja kazna. Podmuklo rogato. Tako i oni sjekeras iz okolice Mostara na Puljica. Za njega je to bilo samo vic.

 • za 16:45

  mjeŝani brak ili neopredjeljeni ….je komunistička izmiŝljotina …da se spasi Jugoslavija kao umjetna tvorevina.

  Tko se sam na vrijeme NE OPREDJELI…..opredjelit će ga drugi kada bude trebao u Groblje ….Niŝan,Križ i Krst će ga OPREDJELITI vječno.

  • Isus Krist je jedini pravi Bog, zato kriz i krst spasavaju.
   Drugo su ljudske nebuloze, kao 72 djevica, lizanje kamena itd..

 • Mislim dabi najbolje bilo skupit muslimane iz BiH i deportirati u tursku da obnove tamo potresom razorena mjesta i nek tamo započnu novi život. Svejedno im je ta i ovde ništa nije njihovo nego ili hrvatsko ili srpsko. BiH podjeliti između Hrvata i srba i konačno da bude mir na ovim nezgodnim područjima.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.