Sarajevo će nakon 30 godina dobiti spomenik Bošku i Admiri

Na inicijativu načelnika sarajevske Općine Centar Srđana Mandića, uz prethodni dogovor sa obitelji  Ismić, na mjestu pogibije Admire Ismić i Boška Brkića bit će podignuta spomen ploča.

Nedreta i Amela Ismić, Admirina majka i sestra, odobrile su idejno rješenje za spomen ploču, čiji je autor priznati bosanskohercegovački kipar Adis Lukač, priopćeno je iz Općine Centar.

Frontmen grupe Zabranjeno pušenje Davor Sučić dao je suglasnost da se na spomen ploči ispišu stihovi njegove pjesme posvećene Bošku i Admiri.

Ovim činom bit će ispravljena dugogodišnja nepravda. Ljubavna priča o sarajevskom Romeu i Juliji obišla je cijeli svijet, a na ovaj način dobit će trajno obilježje na mjestu na kojem je tragično okončana, kazao je načelnik Mandić.

Službeno postavljanje spomen ploče planirano je za rujan na lijevoj obali Miljacke u neposrednoj blizini mosta Suade Dilberović i Olge Sučić.

(www.jabuka.tv)

5 komentara

  • Nadam se da nitko o politicara nece otkrivati spomenik jer ih je i ubila, i nase i vase i njihove zrtve je ubila polizika, DIVIDE ET IMPERA

  • Izgubili su svoj mladi život najviše što su imali zato što su se voljeli. Zar to nije razlog za podizanje spomen ploče ? Po meni apsolutno je

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.