Santini predao kandidaturu za izbornika BiH

Bivši francuski izbornik Jacques Santini službeno je u ponedjeljak navečer predao kandidaturu za izbornika nogometne reprezentacije BiH. Proslavljeni francuski trener visoko je zainteresiran za preuzimanje naše reprezentacije, s kojom, kako je poručio u svojoj aplikaciji, može ostvariti plasman na EURO 2016 u Francuskoj.

Santini je među svim kandidatima za bh. izbornika trener s najboljom biografijom, obzirom da je u svojoj trenerskoj karijeri sa Lyonom osvojio francusko prvenstvo i kup, a kao izbornik Francuske ima zlatnu medalju s Kupa Konfederacija 2003. godine.

Godinu prije ‘France Football’ ga je proglasio najboljim trenerom, a gledajući njegovu cijelu trenersku karijeru krasi ga podatak da je u čak 52 posto utakmica zabilježio pobjede sa timovima koje je vodio.

Očekuje se kako će Santini doputovati u Sarajevo gdje će obaviti razgovore s čelnicima Saveza. Osim njegovog trenerskog iskustva i kvalitete našoj reprezentaciji i Savezu uveliko bi koristio njegov odličan rejting i renome u Francuskoj, ali i samoj UEFA-i i FIFA-i.

(Reprezentacija.ba)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.