Sandra Perković osvojila prvo zlato za Hrvatsku

Sandra Perković je potvrdila dominaciju u bacanju diska i fantastičnom serijom deklasirala protivnice, te pobjedničkim hicem od 69.11 uzela olimpijsku zlatnu medalju!

Znali su svi da je najbolja. I njezin trener Ivan Ivančić i konkurentice, a finale diska je bila pokazna vježba prve zlatne hrvatske olimpijke na Igrama. Druge uopće, nakon Janice.

Nadine Müller je odmah prebacila 65 metara i najavila sjajnu bacačku večer. Ubrzo ju je nadmašila i Kineskinja Yangfeng Li s vrlo respektabilnih 67.22, ali onda je na scenu stupila raspoložena Sandra Perković. Nakon uvodnih 64.58 Sandra je nakon drugog hica zaurlala i bilo je jasno kamo to ide. Disk se zaustavio na 68.11, a u trećoj seriji i metar dalje. Njega je Sandra ispratila s pogledom koji je objasnio sve : ‘Cure, ovo ne možete.’

Ostatak natjecanja odvio se u duhu borbe za srebro i broncu, jer nitko Sandri nije došao ni blizu. Srebro je uzela Ruskinja Darija Piščalnikova sa 67.56, a bronca ide u Kinu zahvaljujući Li Yangfeng i njezinu hicu od 67.22. Kubanka Yarelis Barrios i Njemica Müller ostale su bez medalja. Upravo izvanredno finale, ali 22-godišnja Hrvatica mu je otela najveću draž – borbu za zlato.

Bacala je opet dovoljno za medalju i na kraju ostala zadnja, uz ovacije londonske publike. Oblile su je suze i krenula je ususret razdraganom treneru Ivanu Ivančiću koji je sve ovo vidio unaprijed. Prije dva mjeseca je rekao ‘Sandru može pobijediti samo Marsovac visok pet metara s rasponom ruku od šest’ – i pogodio. Marsovci nemaju pravo nastupa, Sandra dominira na svojoj planeti

Ovaj rezultat će joj stajati kao osobni rekord iako je u Varaždinu uoči one nesretne suspenzije bacila 69.99. Još je mlada i njeni limiti su nepojmljivi. Bit će još rekorda, zlata i nagrada… Bravo Sandra!

Bacanje diska (ž), finale:

1. Sandra Perković 69.11 metara
2. Darija Piščalnikova 67.56
3. Li Yanfeng 67.22
4. Yarelis Barrios 66.38
5. Nadine Müller 65.94

(Tportal.hr | Jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.