Sandra Perković i Tin Srbić sportaši godine u Hrvatskoj

Velikom danu hrvatskog sporta tradicionalno su izabrani najbolji sportaši i sportašice Hrvatske za tekuću godinu, a u izboru Hrvatskog olimpijskog odbora.

Sandra Perković najbolja je sportašica i to rekordni osmi put zaredom. Perković je imala nešto lošiju sezonu nego ranije, ali i dalje je nedodirljiva među hrvatskim sportašicama.

Najbolji sportaš je također očekivano Tin Srbić kojem je ovo drugi put da je izabran za najboljeg. Tin je u 2019. godini uzeo srebra na Europskom i Svjetskom prvenstvu i bit će veliki hrvatski adut u paklenoj konkurenciji u Pekingu.

Kao što se i očekivalo Valent i Martin Sinković izabrani su za najbolju posadu, a njihov trener Nikola Bralić zasluženo odnosi titulu najboljeg trenera.

Izabrane su i najbolje muška i ženska ekipa, muška je vaterpolska reprezentacija, a ženska kuglačka reprezentacija.

Dodijeljene su i neke posebne nagrade pa je tako Luka Modrić izabran za najboljeg promicatelja Hrvatske u svijetu, a nagrada Matija Ljubek za životno djelo pripala je Vinku Dobriću, Teniskom klubu Osijek, Hrvatskom veslačkom savezu, Rukometnom klubu Lokomotiva i Košarkaškom klubu DOŠK, prenosi Sportnet.rtl.hr.

Valentina Pereglin dobila je nagradu za fair play. Naime na Svjetskom prvenstvu su joj zabunom dodijeljena dva kruga više, ona je to prijavila, a suci nisu prihvatili i zauzela je drugo mjesto. Odmah nakon proglašenja svoju srebrnu medalju predala je trećeplasiranoj, a ona broncu četvrtoplasiranoj. Kasnije tog dana ipak je njen zahtjev uvažen i poredak promijenjen.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.