Sandra Bagarić posjetila obitelj u BiH

Operna pjevačica Sandra Bagarić (47) posjetila je svoju obitelj u Sarajevu i podijelila na Facebooku nekoliko fotografija na kojima je s roditeljima i s mlađom sestrom.

Sarajevo, mama, tata i seka, napisala je Sandra uz fotografije, a obožavatelji su joj poručili kako im je sada jasno od koga je naslijedila ljepotu.

Sandra je s obitelji rodnu Bosnu i Hercegovinu napustila 1992. godine, a jednom prilikom je prisjećajući se ratnih godina ispričala:

Moji roditelji, sestra Sanja i ja 1992. napustili smo BiH, iz doma doslovce otišli s ručnom prtljagom, sretni što smo živi i zdravi, na okupu, ali… Zahvalna sam roditeljima što su organizirali da se životi sestre i mene nastave što bezbolnije, što su traumu dolaska u novu sredinu učinili prihvatljivom. Bolno mi je bilo gledati ih kako se trude priskrbiti nam za normalan život.

Ipak, duh Bosne je u meni, u svakoj mojoj rečenici, intonaciji, sočnosti jezika, beharu, intenzivnim okusima, muzici, humoru…

Sandra je odrasla u Zenici, a u intervju koji je prije dvije godine dala za Avaz govorila je o svom rodnom gradu i priznala kako se ne namjerava vraćati u Bosnu i Hercegovinu jer je Zagreb njezin dom više od tri desetljeća.

Došla sam u Zagreb, ali ne mogu ”kajkati”, ne stidim se svog podneblja. Zeničani mi nekad zamjere što kažem da sam iz Sarajeva, ali rat me uhvatio tu. Roditelji i sestra su tamo, otac je iz Tomislavgrada… Kad bih nabrajala odakle sam sve… Ne planiram se vratiti u BiH. U Zagrebu živim skoro 30, a iz BiH sam otišla s 18 godina.

Ali, rado dođem u BiH s obitelji. Kroz Zenicu prođem, svratimo na ćevape i idemo u Sarajevo. Ali, klincima sam objasnila gdje je mama išla u školu, na koju se voćku penjala, gdje se brčkala u rijeci Bosni, ispričala je Sandra.

(www.jabuka.tv)1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.