Samsungova dobit je pala 95 %, a gubici su dosegli rekord

Samsung Electronics je objavio rezultate za drugo tromjesečje 2023. Konsolidirana prodaja u drugom tromjesečju ima pad od 22,28 postotna boda u odnosu na godinu ranije, dok je operativna dobit u padu 95,26 postotna boda u odnosu na prethodnu godinu. To je najniža razina u 14 godina, odnosno u dva uzastopna kvartala.

Glavni razlog je poslovanje s čipovima koji se koriste u elektronici kao što su mobilni telefoni, računala i automobili.

Suočen s ovom situacijom, Samsung Electronics nastavlja smanjivati proizvodnju memorijskih čipova, uključujući NAND flash memoriju koja se koristi u pametnim telefonima i osobnim računalima. Također će pokušati dobiti više narudžbi za čipove za generativnu umjetnu inteligenciju, piše pcekspert.com.

Planiraju udvostručiti proizvodnju memorijskih čipova visokih performansi, kao što je memorija visoke propusnosti (HBM), za umjetnu inteligenciju, 5G, IoT, aplikacije obradu grafike, virtualne i proširene stvarnosti itd., do 2024. godine. U usporedbi s tradicionalnim NAND-om, može pružiti veću brzinu obrade podataka i nižu potrošnju energije.

Analitičari također općenito vjeruju da Samsung Electronics radi bolje od očekivanog, da je najgore prošlo i oporavak na vidiku vjerojatan u trećem kvartalu.

Inače Samsung Electronics ima šest odjela, DX (uređaji za pametne telefone i digitalne uređaje), VA/DA (potrošačka elektronika poput televizora), MX/Networks (komunikacijski uređaji poput pametnih telefona), DS (poluvodiči), SDC (zasloni) i Harman (automobilska oprema), prenosi  pcekspert.com.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.