Samsung zaustavlja proizvodnju digitalnih kamera

Samsung je jedna od onih kompanija koja želi biti prisutna na svakom dijelu tržišta i imati u ponudi što je više električnih uređaja moguće. Ali, znaju kad je vrijeme prekinuti s onim što više nikako ne može biti profitabilno. Stoga, uskoro će zaustaviti proizvodnju digitalnih kamera te rastužiti brojne simpatizere svojih proizvoda.

Iako to još nije službeno, iz kompanije stižu informacije da je iščeznula kompetitivnost, da se i oni sa stogodišnjim iskustvom muče kako bi opstali i da se tržište promijenilo do te mjere koja se Samsungu nikako ne isplati, prenosi ictbusiness.info.

Naravno, nije tajna da su pametni telefoni naštetili prodaji digitalnih fotoaparata i kamera, kao što su, uostalom, naštetili prodaji računala, tableta, raznih prijenosnih uređaja za slušanje glazbe… No, priča s digitalnim fotoaparatima i kamerama posebno je zanimljiva jer kvaliteta je i dalje neosporno na strani njih u odnosu na pametne telefone, samo što nisu toliko praktični prosječnom korisniku.

Točnije, po dolasku pametnih telefona krajem 2007. i početkom 2008., u svijetu se prodavalo 120 milijuna digitalnih fotoaparata i kamera, a u 2016. brojka se zaustavila na 24,2 milijuna. Ne treba posebno naglašavati koliko se tržište prorijedilo i koliko truda treba ulagati da bi se opstalo.

Jasno da su svoje postigli proizvođači pametnih telefona time što su toliko poboljšali mogućnosti snimanja sadržaja u svim uvjetima. Upravo zato se prosječni korisnik zadovolji pametnim telefonom i ne želi nositi sa sobom još jedan uređaj, dosta veći, osjetljiviji i nerijetko skuplji.

No, velikani kao Sony, Casio, Canon, Kodak, Nikon i Olympus još uvijek predstavljaju novitete, inovativni su i shvatili su da im probranija publika donosi mnogo novca, zato jer su spremni trošiti na kvalitetu i dodatke, a vodi ih entuzijazam. Ukratko, nešto se ipak dobilo u situaciji kad se mnogo izgubilo. Kao, eto, Samsung

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.