Samsung predstavio “neuništivi” savitljivi zaslon za mobitele

Najnoviji uradak divizije Samsung Display prošao je testiranje i dobio sve potrebne certifikate, pa bi se uskoro mogao naći i u mobitelima, automobilima i raznim drugim okruženjima.

Iz Samsunga su ovih dana poslali priopćenje za medije i objavili video kojim predstavljaju najnovije postignuće svoje divizije Samsung Display – gotovo neuništivi savitljivi OLED zaslon za mobitele. Njegove karakteristike omogućavaju mu, pak, ugradnju i u mnoge druge uređaje, poput infotainment sustava u automobilima, pa sve do prijenosnih vojnih uređaja, igraćih konzola, te tableta.

Ovaj OLED zaslon postavljen je na “neuništivu” podlogu i prekriven zaštitnim prozirnim slojem od posebno očvrsnute plastike. Za razliku od stakla, koje nudi sve veću čvrstoću, plastika je lakša i daleko savitljivija, dok su joj optička i vodljiva svojstva vrlo slična staklu, poručuju iz južnokorejske korporacije. Za prezentaciju mogućnosti nove vrste zaslona najbolje je pogledati Samsungov video:

Ovaj je OLED zaslon već testiran u rigoroznim uvjetima kakve propisuje američko Ministarstvo obrane. Preživio je čak 26 uzastopnih padova s visine od 1,2 metra na tvrdu podlogu, kao i testove funkcioniranja na ekstremnim temperaturama, od -32°C pa sve od 71°C. Čak i nakon padova s 1,8 metara visine Samsungov je savitljivi OLED panel nastavio raditi bez problema i vidljivih oštećenja.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.