Samsung nije uspio dosegnuti planirane brojke prodaje S22 uređaja

Samsung je u veljači ove godine predstavio Galaxy S22 seriju mobitela, misleći da će im ona učvrstiti poziciju na samom vrhu tržišta pametnih telefona.

No, kako navode korejski mediji, to ipak nije slučaj, jer južnokorejski tehnološki gigant nije uspio dosegnuti planirane brojke prodaje od 30 milijuna S22 uređaja.

Naime, analitičari ističu da Samsung tako polako, ali sigurno gubi svoj ”premium” imidž izvan Južne Koreje, pogotovo jer je najprodavaniji njihov mobitel bio jeftini Galaxy A12, javlja Bug.

U prilog im ne ide ni činjenica da je prodaja sklopivih modela, Z Flipa i Z Folda 4, slabija nego što su planirali, osobito u Sjedinjenim Američkim Državama.

Unatoč lošoj prodaji njihovih najboljih mobitela, Samsungov udio na tržištu pametnih telefona pao je za svega 0,2 posto. Ipak, korejski mediji navode da se slaba potražnja za najskupljim modelima osjeti, stoga su im prihodi pali za četiri posto.

Bilo kako bilo, u veljači 2023. godine stiže nova Galaxy S23 serija, s kojom će Samsung pokušati „namamiti“ kupce, pogotovo one koji imaju neke od njihovih starijih flagship mobitela.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.