Samsung bilježi odličnu prodaju Galaxy S8, u Koreji čak i dvostruko bolju nego S7

Samsung može biti više nego zadovoljan sa svojim S8 i S8 Plus modelima pametnih telefona jer trenutno se prodaju dvostruko brže no S7 i S7 Edge prošle godine! Konkreno, riječ je o Južnoj Koreji i trebalo je proći svega 37 dana da prodaju milijun uređaja, dok su S7 i S7 Edge trebali 74 dana.

Nije ni to sve, S6 i S6 Edge trebali su 75 dana za takav pothvat i sad je već jasno da će S8 i S8 Plus srušiti apsolutno sve rekorde kompanije, barem kad je Južna Koreja u pitanju. Moglo se to i očekivati jer pretprodaja je stigla u zemlji iz koje dolazi Samsung do 550 tisuća, što je također bilo dvostruko više nego što su zabilježili S7 i S7 Edge prošle godine.

No, ono što je potaknulo prodaju jest asistent Bixby, koji se u Južnoj Koreji pojavio 1. svibnja. Naravno, sluša glasovne naredbe, uči kako prolazi vrijeme i razumije korejski, što je daleko najbitnija stavka, prenosi Ictbusiness.info. Samo tog dana prodano je 160 tisuća uređaja, što je izniman rezultat.

Što se globalnog tržišta pak tiče, broj isporuka je premašio deset milijuna, a broj prodanih uređaja pet milijuna. To nisu toliko nevjerojatne brojke kao one na korejskom tržištu, ali svakako su u skladu s očekivanjima koje je Samsung imao u trenucima kad se S8 i S8 Plus pojavio 29. ožujka na tržištu. Odnosno, kad je predstavljen.

Također, vjeruje se da će do kraja kolovoza prodaja nadmašiti ove početne mjesece jer tek krajem travnja su modeli postali dostupni u većem dijelu svijeta. Kao, primjerice, u Hrvatskoj. Ali, nakon kolovoza prodaja će stati jer dolazi Galaxy Note 8, od kojeg se očekuje ne samo da bude savršen po pitanju performansi već i da ispere loš okus koji je ostavio Note 7.

I za kraj, što nije nimalo beznačajno, Samsung je jedini uz Apple trenutno u svijetu proizvođača pametnih telefona, koji objave rezultata prodaje i isporuka svojih uređaja zapravo pretvara u marketinšku kampanju – uspješno.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.