Samsung bilježi najlošiji kvartal još od 2016. godine

Samsung je objavio procjenu svojih financijskih rezultata za prvo tromjesečje ove godine. U usporedbi s istim razdobljem 2018., dobit ovog južnokorejskog koncerna pala je za čak 60%. To znači da planovi nisu ostvareni, očekivanja analitičara nisu ispunjena, a kompanija bi mogla, jednom kada dođu i službeni podaci, ubilježiti svoj najlošiji kvartal još od 2016. godine – unatoč tome što dobit i dalje iznosi pozamašnih 5,5, milijardi dolara.

Mnogi su investitori očekivali ovakav razvoj događaja jer je dobit Samsunga padala i u ranijim razdobljima. Razlozi za manju zaradu i sada su identični kao i prije – slabiji financijski rezultati primarno dolaze iz odjela koji se bavi proizvodnjom poluvodičkih čipova, a za kojima se potražnja smanjuje.

Isto tako cijene čipova su ponešto pale u prva tru mjeseca ove godine pa je to dovelo do smanjene dobiti. Zbog negativnih očekivanja, dionica Samsunga nije doživjela veliku promjenu cijene nakon objave ovih vijesti.

Analitičari smatraju da bi lansiranje novih iPhonea do kraja godine, onih koji koriste Samsungove memorijske čipove i zaslone, moglo pomoći u oporavku financijskih rezultata. Službeno kvartalno izvješće očekuje se krajem travnja, piše Bug.hr.

(www.jabuka.tv) Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.