Samoubojica s Kosova raznio se u Siriji

Bombaš samoubojica s Kosova, Albanac Blerim Podvorica (29) iz Lipljana, poginuo je u samoubilačkom napadu u okolici Homsa u Siriji, prenosi Tanjug. Kako se navodi, on je treći bombaš samoubojica s Kosova, koji je na ratištu u Iraku i Siriji izvršio napad automobilom-bombom na sirijske vojnike.

Napad se dogodio u gradu Tadmur prošloga ponedjeljka i to je bio jedan od dvaju napada tijekom kojih je poginulo 12 sirijskih vojnika.

Podvorica je, dodaje se, uletio u položaj sirijske vojske u automobilu natovarenom eksplozivom.
Smrt Blerima Podvorice, koji je kao član ISIL-a nosio ime Ebu Zajed Kosovi, potvrdio je njegov brat Kreshnik Podvorica na svom Facebook profilu.

“Ali, oni koji su ubijeni na Alahovom putu, ne govorite da su mrtvi, ne, oni su živi, ​​ali vi to ne razumijete,” naveo je Kreshnik Podvorica citat iz Kurana, uz obavijest o smrti svoga brata.

Prema informacijama iz Sirije, u dvama samoubilačkim napadima u okolici Homsa, prošloga ponedjeljka poginulo je 12 sirijskih vojnika, dok je u akciji Asadovih snaga koja je uslijedila ubijeno tridesetak pripadnika tzv. Islamske države, javlja Fena.

Inače, na ratištima u Iraku i Siriji se bori više od 300 dobrovoljaca s Kosova. U posljednjih mjesec dana u Siriji je poginulo najmanje pet dobrovoljaca s Kosova.

Ovo je i treći slučaj samoubilačkoga napada koji su izveli muškarci s Kosova.

Početkom lipnja u Siriji je poginuo i javnosti najpoznatiji član ISIL-a s Kosova, Lavdrim Muhadžeri. Na ratištima Sirije poginula su i braća Haćifi, Behlul i Rdžvan, koji je bio i zapovjednik albanskih boraca u redovima ISIS u Siriji i Iraku.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.