Samo jedan engleski klub bio protiv VAR-a

Po završetku sezone predstavnici klubova engleske Premier lige su se sastali i raspravljali o ukidanju VAR tehnologije.

Nije to bilo iz vedra neba, nego na temelju službenog zahtjeva upućenog od strane Wolverhamptona. Taj klub je sredinom svibnja pozvao sve ostale na glasanje koje je sad i obavljeno, a Wanderersi su ostali usamljeni u svojim nadanjima da će Premier liga u budućnosti biti bez VAR-a.

Rezultat glasanja je bio 19:1. Svi su se klubovi izjasnili protiv ukidanja video-tehnologije, postigavši istovremeno i neke dogovore za ubuduće o kojima je Premier liga izvijestila na svojoj službenoj stranici, prenosi gol.hr.

Englezi će pokušati koristiti VAR sa što manje prekida igre, smanjiti kašnjenja odnosno otezanje s odlukama uvođenjem poluautomatizirane tehnologije zaleđa. Također, žele poboljšati iskustva navijača pa će suci najavljivati promjenu odluke s terena, a na velikom ekranu će se, gdje god to bude moguće, reprizirati razmatrane situacije.

(www.jabuka.tv)

4 komentara

  • VAR treba samo ispravno koristiti i unaprijedit će nogomet. Dati mu neovisnost da u svakom trenutku može sudiju opomenuti da provjeri sumnjivu scenu bez obzira jeli je taj isti vidio i nije reagovao ili je nije vidio. Jedino negativno je što prekida igra na ograničeno vrijeme provjere ali neka se cjena mora platiti.

  • jebes var tehnologiju
    natomse vise krade
    prosle godine staje bilo sa arsenalom mancester.sitija cisti go ponistise arsenalu suci su govna oni samo sebe priznju kao zkaonodavno tijelo

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.