Salkić: Plin ipak nije zavrnut, dopis koji smo dobili nepotrebno je izazvao paniku

Direktor BH-Gasa Jasmin Salkić rekao je da je zloupotrijebljen dopis koji su dobili o smanjenim isporukama plina iz Rusije te da je nepotrebno napravljena panika među građanima, odnosno korisnicima.

Ističe da BiH ima urednu opskrbu plinom i da nema razloga za strah.

Gazprom je javio da je tehnička greška u ovom dopisu. Nakon što je sve uredno potvrđeno, kao što radimo svake godine, nakon radnog vremena je javljeno da se smanjuje za 50 posto. Nakon što smo stupili u komunikaciju rečeno je da se radi o tehničkoj grešci. Međutim netko je taj dopis zloupotrijebio, izazvavši paniku u javnosti da se “zavrće” plin, a to nije točno. Niti je zavrnut gas niti je pala razina kapaciteta prema Sarajevu, kazao je za Klix.

Salkić kaže da se radi o klasičnoj komunikaciji između kompanija.

To je prije nekoliko dana imala i Srbija, oko nekih količina, ali to se sve rješava na razini operativaca, dispečera i direktora tehnike. Žao mi je što je ovako otišlo u javnost, jer je iskorišteno u drugom smjeru, pa smo imali kaos i paniku. BH-Gas nema ništa s tim, a i Gazprom je potvrdio da se radilo o klasičnoj tehničkog grešci, poručio je direktor BH-Gasa.

Ipak, jasno je zbog čega su nastupile reakcije zabrinutosti s obzirom na trenutak kada je jedna takva vijest došla, ako se zna na koji način je završila posjeta Sergeja Lavrova Sarajevu.

Na upit portala Klix.ba iz ruskog Gazproma su odgovorili:

Pitanje koje se pojavilo u vezi s potvrđivanjem zahtjeva za isporuku plina Bosni i Hercegovini 17. prosinca bilo je tehničke prirode i riješeno je na razini kompanije.

Rusija smanjila isporuku plina za BiH za 50 %

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.