Sajam matematike u Širokom Brijegu okupio veliki broj učenika

Sajam matematike održan je u petak u Drugoj osnovnoj školi u Širokom Brijegu.

Sajam su organizirale nastavnice matematike iz Druge osnove škole Široki Brijeg i tako još jedanput realizirale aktivnost čije su idejne začetnice Ivana Bubalo i Ivana Karačić.

Sudjelovalo je 200 učenika iz osam škola iz Županije Zapadnohercegovačke

Pokušavamo od djece dobiti natrag svo ono znanje koje smo im pokušali prenijeti tijekom godine s tim da im damo priliku da kreativno pokušaju izraziti svoj poduzetnički duh. Njihov zadatak bio je preko matematike i matematičkih zadataka prikazati svoju igru, da ona bude zabavna, kreativna i zahtjevna, kazala je nastavnica Ivana Karačić za portal Jabuka.tv i dodala:

Učenici su sami dizajnirali valutu sajma, matamarku. Cilj je bio privući dolaznika na sajmu da zaigra tvoju igru koja se plaćala jednu matamarku. Pobjednik je bila ona škola koja je sa svojim igrama osvojila najviše mata-maraka, a to je na kraju bila Druga osnovna škola Široki Brijeg. Najveći naglasak nam je bio na tome jesu li se djeca zabavila, jesu li kreativno razmišljala, jesu li pokazala poduzetnički duh i znanje matematike naučeno kroz tu godinu.

Sve je organizirano uz suglasnost i potporu Ministarstva obrazovanja ŽZH. Donatori su također bili Grad Široki Brijeg, Namex d.o.o. i Europapier-Hercegtisak d.o.o.

(www.jabuka.tv)8 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.