Saga oko Poljuda se nastavlja: Hajduk demantirao organizatora Ultre – Jabuka.tv

Saga oko Poljuda se nastavlja: Hajduk demantirao organizatora Ultre

Nova sezona, a isti problemi s travnjakom stadiona Poljud nakon održavanja Ultra Europe Music Festivala.

Jedan od najpoznatijih festivala elektronske glazbe u Europi godinama se održava na Poljudu, a nakon što više od 100.000 partijanera prodefilira stadionom, Hajduku ostane gotovo ili djelomično uništen travnjak.

Na takvoj “oranici” Hajduk igra uvodne natjecateljske utakmice u Europi i HNL-u, a onda s vremenom travnjak bude sve bolji jer se iskoristi poneka reprezentativna stanka za dovođenje u red. I tako iz godine u godinu.

Iznimka nije ni ovo ljeto premda je Ultra održana nešto ranije (od 6. do 8. srpnja).

Prvu utakmicu drugog pretkola Europske lige protiv bugarske Slavije Hajduk je dočekao s katastrofalnim travnjakom, na sveopće zgražanje svojih navijača i svih ostalih ljubitelja nogometa.

Kako je moguće da klub takve veličine igra europsku utakmicu na takvom travnjaku, pitali su se mnogi. Odgovor je bio jasan – to je posljedica trodnevnog partijanja na Ultri. Međutim, ostalo je u zraku visjeti je li kriv Hajduk ili organizatori Ultre, piše Gol.hr.

Oštećeno 85 posto travnjaka

Hajduk je reagirao na izjavu iznesenu u članku objavljenom 31. srpnja 2018. godine na portalu 24sata.hr. U navedenom članku stoji izjava organizatora Ultra Europe Music Festivala Joea Bašića: Mi smo napravili sve što je po ugovoru bilo predviđeno, za sve ostalo morate pitati Hajduk.

Hajduk je uputio priopćenje:

HNK Hajduk je s organizatorima Ultra Europe Music Festivala potpisao ugovor u kojem je jasno definirano pitanje glavnog travnjaka stadiona Poljud. U aneksu navedenog ugovora stoji kako će travnjak u slučaju oštećenja biti vraćen u prvobitno stanje do 24. srpnja 2018. godine ili će u suprotnom organizator Ultra Europe Music Festivala snositi svu štetu nastalu organizacijom navedenog događaja.

Budući da je travnjak 24. srpnja 2018. godine zatečen s 85 posto oštećenjem, dužni smo obavijestiti javnost kako organizator Ultra Europe Music Festivala nije vratio travnjak u prvobitno stanje.

Idući sastanak između predstavnika Hajduka i Ultra Europe Music Festivala vezan uz ovu temu dogovoren je za početak sljedećeg tjedna, poručili su iz Hajduka.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.