Sadio Mane otkrio životnu priču: Roditelji su mi govorili da je nogomet gubljenje vremena

Senegalski reprezentativac Sadio Mane već nekoliko sezona igra na vrhunskom nivou u dresu Liverpoola, a mnogi vjeruju da ono najbolje od njega tek dolazi.

Mane je odlično otvorio ovu sezonu za Redse i pokazao da će ponovno biti jedan od najvažnijih igrača u ekipi Jurgena Kloppa. Međutim, njegov put do Anfielda je bio sve, ali samo ne lagan. Odrastao je u selu u kojem nogomet nije bio baš popularan, a za njega najgore je bilo to što roditelji nisu vjerovali da će uspjeti u svijetu nogometa.

Rođen sam u selu gdje nikada nije bio nogometaš koji je uspio na nekom visokom nivou. Sjećam se kada sam bio mali da su mi roditelji uvijek govorili da gubim vrijeme igrajući nogomet i da u tome nikada neću uspjeti te da se trebam okrenuti školi. Uvijek sam im govorio “Postoji samo jedan posao koji će mi omogućiti da vam pomognem, a to je da postanem nogometaš”, rekao je Mane.

U djetinjstvu dok se borio protiv mnogih predrasuda koje su imali njegovi roditelji Mane nije želio odustati, a želja za nogometom bila je jača iz dana u dan. Senegalac je priznao da je jedan igrač ostavio poseban dojam na njega, piše Sportsport.ba.

Imao sam mnogo dragih nogometaša, ali Ronaldinho je bio ispred svih. Naravno, tu je bio i moj sunarodnjak El-Hadji Diuf. Oni su za mene bili inspiracija i igrači koji su bili primjer kako se uspije. Imali su sve što jedan nogometaš treba imati i znao sam da ću uspjeti ako budem barem malo poput njih.

Mane je nedavno nakon utakmice u Leicesteru oduševio javnost nakon što se po povratku u Liverpool uputio prema džamiji gdje je pomogao u čišćenju toaleta.

Nisam čovjek koji voli provode ili putuje mnogo. Kada ne igram nogomet onda preferiram neki odmor uz druženje s obitelji i prijateljima. Tijekom praznika uvijek idem u svoje selo gdje se družim s prijateljima iz djetinjstva, zaključio je igrač Liverpoola.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.