Sad je i službeno: Premijer liga BiH skratit će se na 12 klubova!

Skupština Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u četvrtak je u Sarajevu donijela odluku o promjeni broja klubova u Premijer ligi BiH, odnosno o smanjenju broja premijerligaša.

Izaslanici Skupštine prihvatili su Prijedlog skraćenja BH Telecom Premijer lige BiH koja će od sezone 2016./2017. brojati 12 klubova. Za odluku je glasovalo 56 izaslanika dok su dva bila suzdržana.

Odluka će se provesti tako što će na kraju naredne sezonu ligu napustiti šest klubova, dok će je popuniti prvaci entitetskih natjecanja.

U obrazloženju odluke konstatirano je da će se smanjenjem lige povećati kvaliteta natjecanja, zanimanje navijača i medija te pojačati financijska stabilnost klubova.

U prvom dijelu sjednice jednoglasno su osvojeni Izvještaj o radu, Financijski izvještaj i Revizorski izvještaj NSBiH za 2014., te Plan rada i Financijski plan NS BiH za 2015. godinu.

(Fena)

1 komentar

  • NORMALNO DA JE ZA TU ODLUKU I NAŠ BRAZILAC KEMAL MISLIM DA JE TI NJGOVA IDEA ČOVJEK NAČITAN A U PENZIJI I MOŽE DA LAGANO ALI KVALITETNO RAZMIŠLJA

Komentiraj: