Sabolić: RH će i dalje pomagati SKB Mostar koja ima najveću ulogu u liječenju zaraženih – Jabuka.tv

Sabolić: RH će i dalje pomagati SKB Mostar koja ima najveću ulogu u liječenju zaraženih

Ravnatelj Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, prof. dr. sc. Ante Kvesić primio je tijekom dana u posjet veleposlanika Republike Hrvatske u BiH Ivana Sabolića.

Tijekom posjeta, razgovarali su o aktualnoj problematici u zdravstvu uzrokovanoj koronavirusom kao i pomoći Republike Hrvatske za poticaj zdravstva  za suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 u Bosni i Hercegovini.

Cilj moje posjete jest upoznavanje stvarne situacijom na terenu vezane za pojavu ove pandemije, kako u županiji, tako i na poseban način u SKB Mostar, čija je uloga u liječenju ovih bolesnika u Federaciji BiH trenutno najveća, rekao je veleposlanik Sabolić te dodao da je iznimno zadovoljan onim što je vidio i čuo od svojih sugovornika.

Htio bih  jasno ponoviti i poručiti da će Hrvatska Vlada i dalje pomagati SKB Mostar oslanjajući se na našu ustavnu  obvezu da skrbimo za Hrvate u BiH, istaknuo je veleposlanik Sabolić.

Ravnatelj prof. dr. sc. Ante  Kvesić  se zahvalio na ovom ugodnom posjetu te izrazio zahvalnost za sve što Republika Hrvatska čini za SKB Mostar.

Plenković: Ako Europa može pomoći RH, može i Hrvatska pomoći Hrvatima u BiH

Iskoristio bih priliku da se još jedanput zahvalim Vladi RH i premijeru Plenkoviću na financijskoj pomoći u iznosu od 40 milijuna kuna našoj bolnici koja nam, kako to često ističem, znači istinsko preživljavanje, rekao je Kvesić.

Po završetku sastanka, veleposlanik Sabolić i ravnatelj Kvesić izrazili su želju i nadu da će sljedeći susret održati  u nekim boljim javno zdravstvenim okolnostima, priopćeno je iz SKB Mostar.

Kvesić: Tih 40 milijuna kuna i nije neki novac, nama je baš potriba

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.