S novom opcijom u Chromeu Google bi mogao “ubrzati cijeli internet” – Jabuka.tv

S novom opcijom u Chromeu Google bi mogao “ubrzati cijeli internet”

Googleov preglednik internetskih stranica Chrome najpopularniji je browser na svijetu kojeg koriste milijuni ljudi, a ako ova kompanija uskoro predstavi novu opciju s kojom trenutno eksperimentiraju, broj korisnika mogao bi se dodatno povećati. Riječ je o opciji tzv. lijenog učitavanja stranica zahvaljujući kojoj bi Google, kako su to komentirali su na New York Postu, mogao “ubrzati cijeli internet” – barem za osobe koje koriste Chrome.

Trenutno se pri otvaranju internetskih stranica učitava sav njihov sadržaj odjednom, sav tekst i sve slike, a s potencijalnom implementacijom ove opcije koju ekipa iz Googlea testira, odjednom bi se učitao samo sadržaj koji se trenutno prikazuje na ekranu, dok bi se ostatak sadržaja sa stranice prikazao skrolanjem prema dole, čime bi se ubrzalo učitavanje stranica.

Google je ovu opciju prvotno dizajnirao za Chrome namijenjen Androidima jer, osim što ubrzava vrijeme učitavanja stranice, štedi promet jer ne učitava cijeli sadržaj, što je naročito važno mobilnim korisnicima koji su ograničeni količinom internetskog prometa, a sada su je počeli testirati i na browseru za računala.

Ovo nije nova tehnologija te su je neki developeri već implementirali na određenim internetskim stranicama, no ako Google ovu opciju omogući unutar samog web preglednika, to znači da bi se sve stranice trebale brže učitavati, a ne samo one na kojima su to developeri omogućili.

Treba napomenuti kako trenutno nema nikakvih informacija kada će i hoće li se uopće ova opcija pojaviti u službenoj verziji Chromea, no vjerujemo kako će se Google potruditi da svi korisnici njihovog preglednika internetskih stranica uskoro surfaju brže, piše Zimo.co.

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.