S čim će se za blagdane gostiti Sanader i Vidošević?

Kuhari u zatvoru u Remetincu nenadano su se posljednjih godina pretvorili u kuhare nekadašnje društvene kreme. Oni su pak sputani u svojoj kreativnosti raznim pravilnicima koji uređuju prehranu zatvorenika. Pa ipak, Nadan Vidođević, nekadašnji prvi čovjek HGK i Ivo Sanader, bivši premijer neće ostati gladni. Za predstojeće blagdane na raspolaganju će imati dva menija – dijetalni i drugi malo krepkiji.

Na prvom za Badnjak zatvorenike za doručak čekaju kakao i zdenaka namaz. Za ručak su predviđeni riblji štapići, grah salata i voće, a večera donosi čokoladni pudingi sir gaudu, piše Slobodna Dalmacija.

Pod rubrikom gablec je zapisana riba iz konzerve, ali to je rezervirano samo za zatvorenike angažirane na različitim poslovima. Božić po dijetalnom meniju donosi čaj i mliječni namaz za doručak, pileće pečenje, tijesto s povrćem i kolač, a večera mijeanu salatu, safalade (ekstra velike hrenovke), kuhano jaje i voće. Za gablec imaju obične hrenovke sa senfom.. Za Sv. Stjepana zatvorenici na dijeti će se počastiti s posebnom salamom tj. parizerom i bijelom kavom, za ručak su pileći papričaš, riža, salata i sok, a za večeru kompot i sir.

Za one koji se ne drže dijete na Badnjak će se služiti sve kao i po dijetalnom jelovniku, razlika su u meniju za Božić. Doručak – čaj i mliječni namaz, ručak pečena svinjetina , tijesto s povrćem i kolač, i večera kuhana jaja, šunka, miješana salata i voće. Za Sv. Stjepana, po težem jelovniku će se služiti bijela kava i mesni narezak, za ručak je svinjski paprikaš, riža salata i sok,  za večeru kompot od šljiva i lovačka salama, a za gablec tirolska.

Za razliku od bakanalija u kojima su uživali dok su vodili HGK i državu, Sanader i Vidošević ove praznike morat će uživati u istim stvarima kao i obični svijet iza rešetaka. (tportal.hr)

(www.jabuka.tv)


Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.