Ruski osnovci uče koristiti kalašnjikov, ručne bombe i dronove

Britansko ministarstvo obrane tvrdi da ruski osnovci od ove školske godine prolaze vojnu obuku koja uključuje korištenje kalašnjikova, upotrebu ručnih bombi i upravljanje dronovima.

Nova školska godina u Rusiji počela je novim nastavnim planom i programom koji uključuje vojne vještine i percepciju Kremlja o historiji Ukrajine.

Jedan predmet “Osnove životne sigurnosti”, namijenjen je studentima viših razreda i uključuje modul osnovne vojne obuke. Ovo će uključivati rukovanje kalašnjikovima, upotrebu ručnih bombi, operacije bez posade (UAV) i prvu pomoć na bojnom polju, navodi se u izvještaju Ministarstva.

Uvođenje upravljanja dronovima u škole ukazuje na njihov razvojni značaj na frontu i lekcije naučene o ovim sustavima direktno iz sukoba u Ukrajini, prenosi Klix.

Teme na ažuriranom ispitu iz nacionalne povijesti uključuju ponovno ujedinjenje Krima s Rusijom i “specijalnu vojnu operaciju” u Ukrajini.

Ruski parlament usvojio je nastavni plan i program prošle godine.

Novi nastavni plan i program ima tri cilja: indoktrinirati učenike s obrazloženjem Kremlja za ‘specijalnu vojnu operaciju’, usaditi učenicima borilački način razmišljanja i smanjiti vremenske rokove obuke za dalju mobilizaciju i raspoređivanje, zaključuju Britanci.

(www.jabuka.tv | Foto: Moskva News Agency)

9 komentara

 • Svak bi trebao sa 18 godina otic u vojsku
  Pogotovo u HV
  Da osjete helekopterski desant kopno more zrak
  Naravno ko prodje testove
  I da postanu pravi ljudi a ne mamine maze i lazovi

 • Rusi su bratski slavenski narod,i super je što uče djecu rukovanju oružjem jer ih tako uče i samoobrani od neprijateljskog i masonskog zapada.
  Nadam se da će kad dođe vrijeme Rusi iskorijeniti sav monstrumski nakazni ološ iz Njemačke,Francuske i ostalih sila zla .
  Tamo gdje je pederluk popularan tamo je zlo i ja mu želim nestanak.

  Spasiba Vladimire Vladimiroviču

  • Rece ercegovacki kamenjarac i sjede na Flixbus za neprijateljski i masonski Zapad, u Rusiji se svi mogu u jedan tramvaj stati koliko ih je. S M I J E S N I ste licemjeri zaostali.

 • Jedna mama iz Zagreba je nedavno objavila: “Molim vlast da uvede obvezni vojni rok jer ovaj moj kreten od 23-godišnjeg sina zna samo za mobitel i šupljiranje sa društvom, a ne zna ni sijalicu promijeniti u kući!”.

  • Ta mama je kompletni idiot, a ti jos veci. Je, na vojsci je da uci sinove da promijene sijalicu. Debili proratni.

 • Nevladine udruge financirane soroševim prljavim novcem čine sve kako bi u svakoj iole osvještenoj zemlji uništili nacionalni ponos i tradicionalne krščanske vrijednote.Oni bi se borili do zadnje kapi naše krvi kao i u Ukrajini ako bi smo pokušali imati jaku vojsku i vlastitu nacionalnu politiku.Eto, to je sva poanta sotonskog Zapad koji nam svima radi o glavi ali prije će rusi…..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.