Rusiji 150.000 eura kazne i uvjetna diskvalifikacija

UEFA je u utorak odlučila kazniti Ruski nogometni savez (RFU) sa 150.000 eura i uvjetno diskvalifikacirati s Europskog prvenstva u Francuskoj nakon što su ruski navijači sudjelovali u neredima u Marseillu,

“Optužbe vezane za nerede, upotrebu pirotehnike i rasističko ponašanje iznesene su protiv RFU-a”, stoji u priopćenju UEFA-e.

Etičko povjerenstvo je odlučilo kazniti RFU kaznom u visini od 150,000 eura te odrediloti uvjetnu diskvalifikaciju za rusku reprezentaciju do kraja Eura, što znači da će u slučaju ponavljanja incidenata Rusija biti izbačena s turnira.

“U slučaju izbijanja sličnih incidenata na stadionu za vrijeme preostalih ruskih susreta na Euru diskvalifikacija prestaje biti uvjetna”, dodaje UEFA čije su ovlasti ograničene samo na sportske objekte, javlja Hina.

Nasilni neredi u Staroj luci u Marseille, u kojima su sudjelovali ruski, engleski i francuski huligani počeli su u četvrtak i nastavili se u petak, da bi kulminirali u subotu kada su morale intervenirati snage sigurnosti koje su koristile dimne bombe i vodene topove.

U utorak je francuska policija pokrenula antihuligansku operaciju u gradu Mandelieu blizu Cannesa, nakon što je identificirala 29 ruskih navijača osumnjičenih da su sudjelovali u neredima koji su se događali prije, za vrijeme i poslije utakmice između Rusije i Engleske u Marseilleu. Oni se nalaze u prihvatnom centru na francuskoj granici i bit će izbačeni iz zemlje.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: