Rusi za ukidanje Ureda visokog predstavnika: Državu prepustiti narodu

Marija Zaharova

Ministarstvo vanjskih poslova Ruske Federacije pozdravilo je rad Središnjega izbornog povjerenstva (SIP) Bosne i Hercegovine koje je, kako ističe, izbore organiziralo u skladu s demokratskim standardima te izrazilo zadovoljstvo što su izbori održani u mirnoj atmosferi.

Nadamo se da će novi predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti biti uskoro formirani na svim razinama, u Republici Srpskoj i Federaciji Bosne i Hercegovine i njezinim županijama, kao i na državnoj razini, u interesu pozitivnog procesa stabilizacije i socijalne i ekonomske stabilnosti u regiji, izjavila je u četvrtak glasnogovornica ruskog ministarstva Marija Zaharova.

U priopćenju iz tog ministarstva potvrđuje se osnovna namjera Ruske Federacije da pomogne u potpunoj implementaciji Općega okvirnoga sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini iz 1995. godine (Daytonski sporazum), poštivanju nadležnosti dvaju entiteta uspostavljenih tim sporazumom i jednakih prava svih triju konstitutivnih naroda, Bošnjaka, Hrvata i Srba.

Napominjemo da je visok standard organizacije samih izbora još jednom potvrdio potrebu za ukidanjem Ureda visokog predstavnika (OHR) u Bosni i Hercegovini, o čemu je Rusija u više navrata govorila, i da se odgovornost za državu prepusti narodu u Bosni i Hercegovini, rekla je glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije.

Otvoreni smo, dodala je, za uzajamno korisni dijalog s našim partnerima u Bosni i Hercegovini u političkim, investicijskim, ekonomskim i kulturnim aspektima.

Uvjereni smo da će dalji razvoj odnosa Rusije s Bosnom i Hercegovinom i njezinim entitetima omogućiti poboljšanje životnoga standarda u objema zemljama, kao i unapređenje kulturološke i međureligijske suradnje i unaprjeđenja mira i sigurnosti na Balkanu, zaključila je glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije.

(Fena)


5 komentara

  • vrlo pametan prijedlog ovaj mamlaz da zna išta ostao bi u svojoj zemlji samo nas uništrava i pljačka ko ga plaća jel bih ili netko drugi pod hitno ukinuti i neka idu pd kuda su došli

  • Tko zna koja je funkcija zadnjih 4 god. visokog prestavnika… Gledati ne sprovodenje odluka, presuda Ustavnog suda i sotoniziranje hrvata u BiH- ni. Valjda je on kao visoki prestavnik trebao zastititi jedan konstitutivni narod koji je naj malobrojniji i ispostovati odluku Ustavnog suda, odnosno prosiliti politicke aktere iz reda bosnjackog naroda. Jer ta presuda je izravno vezana za izborni zakon. Sramotno i njegova pozicija, funkcija je suvisna, definitivno. On se stavio na stranu bosnjaka i to sve ove godine… Krse Dejtonski sporazum i devastiraju poziciju naj malobrojnijeg naroda, hrvata.

  • Neka Njemačka i SAD sebi postave visokog predstavnika kadaje tako dobara kakve koristi od njih neka turski građani u Njemačkoj izaberu predsjednika njmcima .

  • Koja MILF! Nego da se vratim Bošnjama. Kada biraju sebi, biraju nacionalističku stranku SDA, a kada biraju Hrvatima(Komšić) onda biraju ”građansku” opciju.. Koji su to licemjerni tupani!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.