Rusi se okreću protiv Vatrenih: Sad navijajmo protiv Hrvatske!

Kada  je to bilo najmanje potrebno, Hrvatska je sama skuhala novi skandal i na sebe navukla  bijes cijele Rusije.

Reakcija HNS-a, otkaz Ognjenu Vukojeviću zbog neprimjerenoga videouratka u kojemu, usred Rusije, zajedno s Vidom veliča Ukrajinu, tek je pokušaj ublažavanja nesagledive štete koju su nanijeli cijeloj hrvatskoj delegaciji. Naime, u ruskim medijima ovaj slučaj je dobio ogromnu dimenziju, a na Facebooku je čak pokrenuta kampanja – Rusi, navijajte protiv Hrvatske!

Kako će Rusi sutra u polufinalnoj utakmici zauzeti pola stadiona Lužnjiki, hrvatska reprezentacija, osobito Domagoj Vida, imat će vruć doček. Sjetite se samo što je Bilić proživljavao 1998. godine u Parizu nakon što je isprovocirao crveni karton Blanca…

HNS se ispričava Rusiji

Hrvatski nogometni savez ovim se putem ispričava ruskoj javnosti za postupak člana stožera reprezentacije. Ognjen Vukojević i Domagoj Vida također se ispričavaju za izjave koje u svojoj namjeri nisu imale političke konotacije, ali su ostavile prostor za takve interpretacije, stoji u priopćenju HNS-a.

Oglasio se i Ognjen Vukojević, koji je jučer bio udarna sportska vijest u ruskim informativnim emisijama.

Razumijem i poštujem odluku Hrvatskog nogometnog saveza. Ne bih želio biti teret reprezentaciji uoči izuzetno važnog polufinalnog susreta Svjetskog prvenstva kada je najpotrebniji mir. U mojim izjavama nije bilo nikakvih političkih konotacija, želio sam samo zahvaliti za podršku prijateljima u Ukrajini i mom klubu, kijevskom Dinamu, koji mi je dopustio sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu. Međutim, razumijem da se te izjave mogu i drugačije interpretirati. Zbog toga mi je žao i ispričavam se ruskoj javnosti ako su doživjeli moje izjave na takav način. Izuzetno sam ponosan na ono što je Hrvatska do sada napravila u Rusiji i dečkima želim puno sreće u preostalim utakmicama. Bit ću njihov najveći navijač do samog kraja!, istaknuo je Vukojević, koji je nekada bio ljubimac i Rusa, dok je 2013. godine nastupao za moskovski Spartak.

Vukojevićev – autogol

Na žalost, jedan mladi, vrijedni, studiozni, pedantni nogometni analitičar nepovratno je, vlastitom nepromišljenošću, izgubio poziciju u Nogometnom savezu, ali i ugled koji je uživao kao nogometaš i dugogodišnji reprezentativac. Šteta, jer Ogi je bio i te kako važan član Dalićeva stožera, čovjek koji je vrhunski pripremio utakmicu s Nigerijom. No, Fifa i Uefa ne toleriraju političke istupe, i Davor Šuker, kao ugledni član obje organizacije, nikako nije mogao prijeći preko ovoga skandala, prenosi Večernji list.

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.