Rusi: Ispalili smo hice upozorenja prema britanskom brodu ; Britanci: Nije točno

Ruski vojni brod otvorio je vatru upozorenja na razarač Britanske kraljevske mornarice koji je uplovio u ruske vode u Crnom moru, objavila je u srijedu agencija Interfax citirajući rusko ministarstvo obrane.

HMS Defender napustio je ruske vode odmah nakon incidenta, a zašao je do tri kilometara u ruske vode, navodi rusko ministarstvo.

Sučeljavanje se dogodilo blizu Rta Fiolent na poluotoku Krimu.

Rusija je 2014. anektirala Krim što su zapadne zemlje osudile i još poluotok smatraju ukrajinskim teritorijem.

Razarač je bio upozoren da je oružje spremno za uporabu ako prijeđe granicu Ruske Federacije. Nije reagirao na upozorenje, navodi se, prenosi Hina.

Ruska strana ispalila je četiri visoko eksplozivne kasetne bombe kao upozorenje britanskom razaraču, navodi rusko ministarstvo.

Ruske agencije prenose i to da je ministarstvo obrane pozvalo na razgovor britanskog vojnog atašea u Moskvi, piše agencija AFP.

Francuska agencija dodaje da je prema priopćenju Kraljevske mornarice od 10. lipnja, brod HMS Defender u regiji zbog vojni vježbi u sklopu NATO-a i “privremeno se odvojio od radne grupe radi  vlastitih misija u Crnom moru”.

Britansko Ministarstvo obrane: Na HMS Defender nisu ispaljeni hici upozorenja

Britansko ministarstvo obrane je na Twitteru objavilo da na HMS Defender nisu ispaljeni hici upozorenja.

Brod kraljevske mornarice prolazio je kroz ukrajinske teritorijalne vode u skladu s međunarodnim pravom, navodi se u tvitu britanskog Ministarstva obrane.

Vjerujemo da su Rusi provodili vježbu gađanja u Crnom moru te su upozorili pomorsku zajednicu na svoje aktivnosti. Nijedan hitac nije bio usmjeren prema HMS Defenderu i ne priznajemo tvrdnju da su bombe bačene na njegovu rutu, objavilo je britansko Ministarstvo obrane.

Kako navodi britansko ministarstvo obrane na svojim stranicama, HMS Defender dio je borbene skupine kraljevske mornarice koja obavlja zadaće u Crnom moru.

(www.jabuka.tv | Foto: Reuters)

9 komentara

  • Tko laže sada? Ne smije ostati na ovome! Ovaj slučaj treba rasvijetliti! Postavlja se pitanje da li su ispaljeni hici upozorenja ili ne? Skandalozno, ne mogu da vjerujem. Isto tako detaljno hoću izvještaj kakve zadaće u Crnom moru obavlja britanska mornarica? Šta oni tamo rade i koliko članova posade imaju? Zašto se HMS defender odvojio od radne grupe NATO vježbi da bi odradio neku vlastitu misiju? Puno je tu pitanja. Smrdi mi nešto u ovim tvitovima! Slava Ukrajini!

  • Nisu ni svjesni ovi u Nato-u , što će im sve Putin prirediti nakon što sankcije počnu ostavljat tragove nezadovoljstva stanovništva u Rusiji.Ne shvaćaju ovi na Zapadu ruski način razmišljanja i rusku spremnost na otvoreni sukob kada se Rusija osjeti ugrženom.Tada se zatrese cjela Europa i žrtve s mjere u desetinama milijuna mrtvih ali bojim se da ovaj put ni Amerika ne će biti pošteđena razaranja nego da će na svojoj koži osjetiti bijes i snagu ruskog dalekometnog oružja.Žalosno je jedino u svemu da će opet najviše stradati Europa aposebno Njemačka u kojoj je smješteno najviše Natovog nuklearnog oružja.Tko se s Rusijom nastoji bosti mora računati da će mu Rusi doći u kuću.
    Biden i ovi globalistički oligarsi, odnosno zapadni bankaroidi i masoni koji leže na tisućama milijardi dokara bogatstva .ostat će i bez gaća kada ruski medvjed zareži i zaigra u njihovom dvorištu.
    Živi bili pa vidjeli, makar bi svima nam bolje bilo da ništa od tog zla ne doživimo ali nažalost hoćemo i to kako još nitko nije ni vidio ni čuo.

  • što nato traži da dodje blizu granica rusije ameri ih guraju da postave tamo raketni štit i čime bi se smanjio let raketa na ruse pokušavaju sa svim silama da je okruže izazivajući napete situacije u susjednim zemljama rusi ne dolaze u njihove vode ni teritorije ali mečku čačkaju ako ih zapraši ostaće opet bez pola njemačke svagdje su izazivali sukobe i u nas na balkanu i oni su davali oružje da se bijemo i što bi nato alijansa radila da im ovo rusi prave pred nosom samo se vade da je nešto to suprotno njihovim interesima daj koji su to interesi

  • što englezi i nato rade tamo kaže nisu pucali da ih nisu pozdravljali kako su im dragi tko je prekršio varšavski pakt da se nato neće širiti dalje kaže netko nije krim ruski jest bio i ostaće samo su napili jeljcina i darovao ga ukrajini čitaj povjest bože daj da se ovo ne otme kontroli ali zapadnih zemalja ima u velikom vanjskom dugu jedino ga mogu izbrisati velikim neredima gdje dugovi propadaju

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.