Rusi dokazali da SAD izvlači naftu sa sirijskih polja

Rusko ministarstvo obrane objavilo je satelitske snimke koje pokazuju da SAD krijumčari naftu s naftnih polja u istočnoj Siriji.

SAD krijumčari sirijsku naftu u druge zemlje, a konvoje štite privatne vojne kompanije iz SAD-a i pripadnici specijalnih snaga, izjavio je glasnogovornik ruskog ministarstva obrane Igor Konašenkov ističući da prihodi od prokrijumčarene sirijske nafte odlaze na bankovne račune privatnih vojnih kompanija i obavještajnih službi iz SAD-a preko posredničkih tvrtki.

Izvoz nafte realizira kompanija Sedbak koja je pod kontrolom SAD-a, a osnovana je pri “Autonomnoj administraciji istočne Sirije”. Prihod od krijumčarenja sirijske nafte preko brokerskih kompanija koje surađuju sa Sedbakom dolaze na račune američkih privatnih vojnih kompanija i specijalnih službi.

Uzimajući u obzir da je vrijednost jednog barela sirijske krijumčarene nafte 38 američkih dolara, mjesečni dohodak od tog “privatnog biznisa” američkih državnih službi iznosi više od 30 milijuna dolara. Radi stalnog financijskog dotoka, bez svake kontrole i poreza američke države, Pentagon i CIA spremni su zauvijek čuvati i braniti naftna polja u Siriji od mitskih skrivenih ćelija ISIL-a, stoji u priopćenju ruskog ministarstva obrane koje posebno ističe da “apsolutno nijedno energetsko nalazište ili druga rudna bogatstva na teritoriju Sirije ne pripadaju teroristima ISIL-a, a posebno ne ‘američkim braniteljima’ od terorista ISIL-a, već isključivo Sirijskoj Arapskoj Republici.

Ni po međunarodnom pravu niti u američkom zakonodavstvu nigdje nema i ne može biti nijednog legitimnog zadatka za američke vojnike za čuvanje i obranu energetskih nalazišta Sirije od same Sirije i njezina naroda. Zato je ono što sada radi SAD – zauzimanje i držanje pod svojom oružanom kontrolom naftnih polja na istoku Sirije – međunarodno državno razbojništvo“.

Najviši dužnosnici Pentagona spremni su vječno čuvati naftne bušotine u Siriji od imaginarnih skrivenih ćelija Islamske države, kako bi osigurali kontinuirani priljev novca bez kontrola i taksa, uvjeren je Konašenkov.

Ono što sada rade Amerikanci, prije je radio ISIL. Naime, na krijumčarenju nafte, koja je išla preko Turske, tjedno je znao zaraditi i do milijun dolara. U međuvremenu, Pentagon je objavio da šalje novi kontingent i tenkove u sirijsku pustinju kako bi zadržao kontrolu nad naftnim poljima Omar na sjeveroistoku zemlje i spriječio povratak boraca ISIL-a, prenosi Večernji.ba.

Tako umjesto najavljenog povlačenja američkih vojnika iz Sirije, SAD šalje nove trupe u tu zemlju i planira razmjestiti tenkove i drugu tešku vojnu opremu za zaštitu naftnih polja u istočnoj Siriji. Najnovija izjava američkog predsjednika Trumpa je da će u Siriji ostati 200 do 300 vojnika u području Al-Tanfa, na tromeđi Sirije, Iraka i Jordana.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.