Rusi demantiraju da su njihovi projektili pogodili Poljsku, Ukrajinci tvrde suprotno

Rusija je  demantirala da su njezini projektili pogodili Poljsku, nazvavši vijesti o tome “namjernom provokacijom”, dok su brojne zemlje odmah reagirale nazvavši takvu situaciju novom eskalacijom i potvrdivši da svaki pedalj teritorija NATO-A mora biti branjen.

Rusko ministarstvo obrane zanijekalo je izvješća da su ruski projektili pogodili poljski teritorij, nazvavši ih “namjernom provokacijom čiji je cilj eskalacija stanja”.

U priopćenju se kaže: Nikakvi udari na ciljeve u blizini ukrajinsko-poljske državne granice nisu izvršeni ruskim sredstvima za uništenje.

Olupina koja je nađena na mjestu udara nema nikakve veze s ruskim oružjem, dodaje Moskva.

Poljski vatrogasci objavili su u utorak da su dvije osobe poginule u eksploziji u Przewodowu, selu na istoku Poljske blizu granice s Ukrajinom.

Jedan je visoki dužnosnik američke obavještajne službe rekao da se radi o ruskim projektilima.

Ukrajinci tvrde suprotno

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij izjavio je da su ruski projektili pogodili Poljsku, zemlju članicu NATO-a, u, kako je rekao, “značajnoj eskalaciji” sukoba.

Ruske su rakete pogodile Poljsku, rekao je Zelenskij u noćnom obraćanju.

Nije pružio dokaze o tome da Rusija stoji iza napada, ističe Reuters.

Što se dulje Rusija bude osjećala nekažnjivo, to će biti više prijetnji bilo kome u dometu ruskih projektila. Ispaljivati projektile na teritorij NATO-a. Ovo je ruski raketni napad na kolektivnu sigurnost! Ovo je vrlo značajna eskalacija. Moramo djelovati, rekao je Zelenskij.

Ruske rakete pale u Poljsku, poginule dvije osobe

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.