Rukometni Zmajevi izabrani za najbolji sportski kolektiv u BiH

Prema ocjeni Pokreta za Europu i europske integracije, a uz prisustvo mnogih svjetskih ambasadora i Visokog predstavnika Valentina Inzka, kao i predstavnika političkog i javnog života naše zemlje, Rukometna reprezentacija BiH je izabrana za najbolji sportski kolektiv naše države koji zbog svoje multietničnosti i principa djelovanja s omladinskim selekcijama na najbolji način promovira europske principe i vrijednosti.

Ovo veliko priznanje je primio direktor rukometnih reprezentacija Gordan Muzurović, a on se tim povodom i obratio prisutnima.

“Sportaši svake zemlje, a u ovom slučaju naši rukometaši, su po pravilu bolji dio svakog društva, ne samo po ostvarenim rezultatima nego i kao primjer pravih ljudskih vrijednosti, koji kao takvi i kreiraju atmosferu jednog društva. Rukometna reprezentacija je klasičan primjer kako to treba izgledati”, izjavio je Muzurović.

“Zahvaljujem se ljudima koji su prepoznali naš put, pogotovo u principu djelovanja koji se odnose na mlade selekcije koje u ovom trenutku žive i rade na velikom prostoru cijele BiH i mi sa tim opredjeljenjem nastavljamo dalje gradeći na sportskim principima bolje sutra za naš rukomet i zemlju u cjelini…Bez obzira na probleme s kojima se suočavamo, s ponosom možemo istaći da u ovom trenutku imamo u pogonu svih pet reprezentativnih selekcija koje na isključivo sportskim principima grade svoju budućnost, što je opredjeljenje i strategija reprezentativnog djelovanja kao i strategija Rukometnog saveza BiH u cjelini”, kazao je on.

“Ako su to europski principi, a očigledno jesu, onda smo još više zahvalni na dodijeljenom priznanju koje je konkretna podrška za daljnji rad”, poručio je na kraju Gordan Muzurović.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.