Rukometaši BiH počeli pripreme, 2. siječnja putuju u Makedoniju

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u siječnju će odigrati pet prijateljskih utakmica u Skoplju i Beogradu, protiv  Makedonije, Saudijske Arabije i Bahreina, sudionika svjetskog prvenstva u Francuskoj.

Rukometaši BiH 2. siječnja 2017. godine putuje u Skoplje, gdje će do 7. siječnja odigrati tri utakmice.

Protivnik je domaća reprezentacija Makedonije (3., 4. i 5. siječnja), koja se priprema za nastup na svjetskom prvenstvu Francuskoj. Dva susreta s Makedoncima bit će zatvorenog tipa.

Nakon Makedonije, izabranici Bilala Šumana 7. siječnja idu za Beograd gdje ih čekaju još dva kontrolna susreta, protiv Saudijske Arabije 8. i Bahreina 9. siječnja, piše Fena.

Nakon susreta s Bahreinom, u popodnevnim satima planiran je povratak zrakoplovom iz Beograda i još sedam dana bh. momčad će biti na pripremama u staroj bazi”, hotelu Hills na Ilidži.

”Imamo dosta vremena na raspolaganju. Pored treninga i analiza, imat ćemo pet kvalitetnih provjera. Vidjet ćemo i neke nove igrače na djelu, priliku će dobiti i oni koji u minulim utakmicama nisu imali neku minutažu.

Radit ćemo mnogo toga, a sve s ciljem da što bolje i spremnije dočekamo naredne kvalifikacijske susrete protiv Finske, u svibnju iduće godine. Nećemo samo na ovome stati, jer ćemo se još jednom okupiti u travnju, što će biti generalna priprema za ta dva susreta, koja nam puno znače”, kazao je Bilal Šuman, izbornik rukometne reprezentacije BiH.

Pripreme za bh. momčad su počele u srijedu, a igrači će imati odmor za Novu godinu. Drugog siječnja planirano je novo okupljanje, kada se autobusom i putuje za Skoplje.

Izbornik Šuman za ovu akciju je pozvao sljedeća 24 rukometaša: Benjamin Burić (HSG Wetzlar/Njem), Damir Efendić (Borac Banja Luka), Deni Serdarević (La Cean/Fra), Adi Ahmetašević (Gračanica), Tomislav Nuić (NEXE Našice/Hrv), Alen Ovčina (Antaliyaspor/Tur), Faruk Vražalić (Besiktas Mogaz/Tur), Vladimir Vranješ (Tatabanya/Mađ), Senjamin Burić (Nantes/Fra), Muhamed Toromanović (Creteil/Fra), Mirsad Terzić (Veszprem/Mađ), Nikola Prce (Azoty Pulawy/Polj), Marin Vegar (NEXE Našice/Hrv), Duško Čelica (Constanta/Rum), Marko Tarabochia (Orlean Wisla Plock/Polj), Ivan Karačić (Maccabi Rishon/Izr), Saša Marjanac (CSM Bucuresti/Rum), Mario Pavlak (Izviđač), Marko Panić (Chambery Savoie/Fra), Dejan Malinović (Creteil Handball/Fra), Kristijan Jarak (Izviđač), Benjamin Čičkušić (Maglaj), Muhamed Zulfić (Fillipos/Grč), Vladan Lončar (Granollers/Špa).

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: