RTV pristojbu i dalje će naplaćivati telekom operateri

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH je na jučerašnjoj sjednici podržao Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o Javnom radiotelevizijskom sustavu BiH, čiji je predlagač poslanik Mirsad Mešić.

Nakon što Kolegij Doma nije postigao suglasnost, zastupnici su u drugom krugu glasovanja usvojili predloženi zakon koji predviđa da RTV taksu nastavljaju naplaćivati operateri TELEKOM-a, zaključno do 26. listopada 2015. godine, odnosno šest mjeseci nakon isteka prve dozvole sustava.

Usvojeni su i izvještaji Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH o izdatim ispravama za vanjskotrgovinski promet oružja, vojne opreme, proizvoda dvojne i posebne namjene za 2013. godinu, te o realizaciji vanjskotrgovinskog prometa oružja, vojne opreme, proizvoda dvojne i posebne namjene za 2012. godinu.

Poslanici su usvojili Financijski izvještaji i Godišnji izvještaj Centralne banke BiH za 2014. godinu.

Usvojeni su i Izvještaj o izvršenoj reviziji učinka o temi: “Raspodjela i korištenje sredstava tekuće rezerve”, te Izvještaj o izvršenoj reviziji učinka o temi: „Smještaj profesionalnih vojnih lica u Ministarstvu obrane BiH”.

Zastupnički dom usvojio je i Izvještaj o radu Pravobraniteljstva BiH za 2014. godinu, kao i Izvještaj o aktivnostima Ureda za reviziju institucija BiH za 2014. godinu.

Podržana je zastupnička inicijativa Mladena Bosića za uvrštavanje u dnevni red točke: „Informacija Regulatorne agencije za komunikacije BiH o cijenama usluga mobilnih operatera u Bosni i Hercegovini“.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.