RTRS i FTV protiv hrvatskog kanala

Entitetski emiteri se odlučno protive etničkoj podjeli Javnih servisa, pa tako i BHRT-a, a što se pokušava instalirati najnovijim službenim prijedlogom Ministarstva prometa i veza BiH o uspostavi nacionalnih TV kanala na BHRT-u, priopćili su entitetski javni servisi, RTRS i RTV Federacije BiH.

Kako je priopćeno, FTV i RTRS smatraju kako su ovi najnoviji prijedlozi Ministarstva prometa i veza BiH duboko antieuropski i antidemokratski, te predstavljaju korak unatrag.

”Prijedlozi dovode u pitanje osnovnu postavku javnih servisa u BiH koja se i temelji na tome da javni servisi u svom cjelokupnom programskom sadržaju budu na usluzi svim građanima bez obzira na njihovu nacionalnu ili vjersku pripadnost,” navedeno je u zajedničkom priopćenju koje su potpisali generalni direktori Draško Milinović i Džemal Šabić.

Naveli su kako smatraju da takav prijedlog i sa stajališta novinarske profesije i sa stajališta društvenoga efekta, ”predstavlja još jedan vid segregacije”.

”Takvu već imamo u obrazovanju kroz tzv. projekt „dvije škole pod jednim krovom“ gdje su učenici u istoj školi razvrstani po etničkim razredima. Mislimo da je primitivno i veoma loše razvrstavati javne servise, novinare i ostale uposlenike na taj anticivilizacijski način. Poslovodni odbori RTRS-a i RTV Federacije BiH opredijeljeni su za aktualne javne servise; BHRT, RTRS i RTV Federacije BiH, a koje prvo treba financijski putem novog modela RTV takse stabilizirati, te dalje u skladu s demokratskim i poslovnim načelima upotpuniti i reformirati kako bi još snažnije i kvalitetnije ispunjavali svoju ulogu rasterećeni bilo kakvih primitivnih podjela u vlastitim programskim strukturama.

Iz tog razloga protivimo se instaliranju ovakvog vida ozakonjenja segregacije u novom prijedlogu Ministarstva prometa i veza BiH u Izmjenama i dopunama Zakona o BHRT-u”, stoji u priopćenju RTRS-a i RTV FBiH.

Podsjećamo, Ministarstvo komunikacija i veza Bosne i Hercegovine odobrio je teze Radne grupa, a na kojima će se bazirati izmjene Zakona o javnom RTV sustavu.Prema tom prijedlogu bi trebalo da se u okviru BHRT-a formiraju tri kanala, koja bi emitirala program na bosanskom, hrvatskom i srpskom jeziku.

(Bljesak.info)20 komentara

 • Samo su okorjeli fašistički smradovi protiv hrvatskog kanala. Dakle, Draško Milinović i Džemal Šabić su fašisti. Ovaj Šabić pokazao je da je fašist još kada su Horde zla rušile Široki.

 • toooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
  sad u ljubotićima i na kočerinu , u štali kravi upalim taj novi kanal , a to što je žedna nek muče
  KRETENIZAM

 • Mali domobrane imaš ti štalu u kući, što ćeš odat po Kočerinu i Ljubotićima, pa upali taj novi kanal pa nek tvoji kmeče. E baš si neki MALI DOMOBRAN ILI SI VELIKO GOVNO. Treće nema!

  • Po tebi Zorane bitniji je tv kanal od vodovoda, pa zato malog domobrana nazivaš stokom i govnetom! Idiote!
   Nastavi se uvlačit velikom vođi u šupak (tamo je ugodnih 36°C, uštedit ćeš na grijanju) okani se tupavi komentara. Ili čekaš uhljebljenje na tv?

 • Ne shvatam,zašto nam kanal na hrvatskom nešto predstavlja? Zar ne gledamo sve hrvatske kanale besplatno,dok te iste kanale svi hrvatski građani u Hrvatskoj plaćaju?

  • To su kanali od druge države tukac. Mi svoj kanal i televiziju nemamo, zašto bi onda plaćali pretplatu? A ovi kukaju da su pred bankrotom jer žele prisliliti vlasti da natjeraju narod da se pretplata plaća!! Muslimani i srbi imaju svoje kanale i trebaju plaćati pretplatu!! Hrvati NE!!

 • Naslov teksta sve govori.Ali nažalost ako kad pođe sa emitiranjem ovaj kanal hrvatski iz Mostara što najavljuju to će biti demokracija tko u Sjevernoj Koreji.Treba hvaliti velikog vođu,njegov režim,partiju i poduzetnike koji finansiraju taj režim i način vladanja.Tako rade i ovi probošnjački mediji i ovi srpski.Hvali Bakira i Dodika i biti će ti dobro.To nije ni D.od demokracije i neovisni medija.

 • Onda bi trebalo ukinuti signal iza Biokova prema Hercegovini,da se naučimo već jedanput da nisu hrvatski građani dužni da nam daju sve besplatno,od tv signala,porodiljnih naknada,lažnih vojnih mirovina,lažno prijavljenih adresa itd,da ne nabrajam unedogled,ali ne brinite,opet na izborima zaokružite gospodina uglađenog,on će vam omogućiti hrv. kanal,a dobro će mu doći,ima valjda još neku dalju rodicu da je nije zaposlio,neandertalci.

 • djubrad jedna kako policija kazne obicnim ljudima kraj kina pise a ovim guzonjama kraj gradake i ispod robne ne pise,ljigavci obicni jadni,a sto se tice kanala sad ce evo ide i treci. Cova patriota najveci odmah je vatromet bio prije i srba i muslimana

 • S FTV (fašističke televizije) stalno govore da smo ustaše, nacisti, fašisti, neprijatelji BiH i kriminalci. Neka govete, tko ima guziči mater, ali zašto još to govorenje moramo plaćati? Goqvad balijsko-jugovićka!

 • Haahhaa zatucani komentara ubit ce vas nacionalizam i mrznja ljudi moji i ko ce gledat tu glupost rade cu gledat ftv i rtrs bas me zanima kolko ce potrajat ta televizija

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.