Roditelji tuže sina jer još nisu dobili unuče

Umirovljeni indijski par iz sjeverne države Utarakand tuži sina jedinca i snahu jer im ni nakon šest godina braka nisu ‘podarili’ unuče te od njih traži odštetu u vrijednosti od gotovo 650.000 dolara ne dobiju li unuka ili unuku u roku od godinu dana.

Želimo unuka ili unuku u roku od godinu dana ili odštetu, jer sam na sinovo obrazovanje potrošio životnu zaradu, rekao je Sanjeev Prasad novinarima, pojasnivši da je 2006. sina poslao na obuku za pilota u Sjedinjene Države koja ga je stajala 65.000 dolara.

Sin se 2007. vratio u Indiju, ali je ostao bez posla i obitelj ga je morala izdržavati više od dvije godine, piše indijski Times. U međuvremenu je 35-godišnjak dobio posao pilota.

Iznos odštete uključuje troškove raskošne svadbe održane u hotelu s pet zvjezdica, luksuzni automobil vrijedan 80.000 dolara i plaćanje bračnog putovanja mladencima u inozemstvo, javlja Hina.

Njegovi roditelji kažu da su 2016. ugovorili njegov brak s djevojkom koja danas ima 31 godinu, nadajući se da će u mirovini imati “unuče s kojim će se moći igrati”.

Najveći je problem u tomu što mi u ovoj životnoj dobi trebamo unuče, no moj sin i snaha o nama ne vode računa. Ugovorili smo mu vjenčanje nadajući se da ćemo jednog dana postati djed i baka. Od tada je prošlo šest godina, rekao je Prasad. Osjećamo kao da, unatoč tomu što imamo sve, zapravo nemamo ništa. Vrlo smo nesretni.

Sud je prihvatio tužbu, a saslušanje će se održati 17. svibnja u Hardivaru, gradu u sjevernoj državi Utarakand. Odvjetnik roditelja Prasad kazao je da par traži novce zbog ”psihičke okrutnosti”.

Sin i snaha nisu bili dostupni za komentar.

U Indiji se poštuje snažan tradicionalni zajednički obiteljski sustav koji uključuje suživot više generacija, koje često žive u istom domaćinstvu.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.