Rodio se bez ruke zbog genetske bolesti pa si napravio protezu od Lego kockica

David Aguilar iz Andore oduvijek je bio veliki zaljubljenik u Lego kocke, a kao dijete najradije je gradio razne konstrukcije uz pomoć ove popularne igračke, a sada si je od njih formirao podlakticu bez koje se rodio.

Ono što ga je uvelike razlikovalo od drugih je činjenica da je zbog genetske bolesti rođen bez desne podlaktice, zbog čega si je dao nadimak Hand Solo. Ipak, svoj nedostatak je pretvorio u prednost pa je Lego kockice iskoristio kako bi si olakšao život pa je od njih sam napravio protezu za ruku, prenosi Index.hr.

Kao dijete bio sam vrlo nervozan u društvu svojih prijatelja. Htio sam biti kao oni, ne odskakati. No, to me nije obeshrabrilo. I dalje sam vjerovao u svoje snove – pogledati se u ogledalo i vidjeti ono što vide i ostali dječaci. Dečka s dvije ruke, ispričao je 19-godišnjak za Great Big Story.

Prvu protezu napravio je još kao dječak, a s godinama ju je nadograđivao i poboljšavao kako bi mu omogućila sve što bi mogao da ima obje ruke. Tako je razvio znanje i talent zbog kojih je upisao studij bioinženjerstva na katalunskom Međunarodnom sveučilištu.

Inspiriran Iron Manom i njegovim MK odjelom, protezu je nazvao MK i 2017. godine ju predstavio kolegama na fakultetu. Od njih je primio brojne pohvale, a njihovo oduševljenje potaknulo ga je da ju usavrši pa je 2018. godine protezu toliko doradio da ju sada može pokretati aktivacijom mišića u nadlaktici.

Kako je sebi uvelike pomogao ovim inovativnim pristupom i izumom, David se nada kako će jednoga dana to pomoći omogućiti svima koji pate od istog problema.

Želim im dati proteze. Ne zanima me zarada. Želim da se osjećaju kao normalne osobe, što je normalno, zar ne?, naposljetku je zaključio David.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.