Rodeš: Nikada nisam stavljao ciljeve pred sebe, u glavi nemam limita

Nikada hrvatsko muško skijanje nije imalo trojicu skijaša u prvih 20 na jednoj utrci Svjetskog kupa, a upravo su to napravili Istok Rodeš, Matej Vidović i Elias Kolega jučer na Sljemenu.

Posebno impresivan na sljemenskom Crvenom spustu bio je svjetski juniorski prvak iz Sočija 2016-e 22-ogodišnji Varaždinac Istok Rodeš koji je ove sezone pokazao da se u Svjetskom kupu može itekako nositi i s onim najboljima. Fantastično 7. mjesto iz Madone di Campiljo nije bio izolirani slučaj, jer je sjajni Rodeš isti uspjeh ponovio već na sljedećoj utrci, pred domaćom publikom na Sljemenu.

Bila je dosta teško jer sam osjetio da se očekuje od mene dosta toga na Sljemenu. I najteže je prvi put ponoviti dobar rezultat. Ali baš zato sam i zadovoljniji jer mi je to uspjelo, rekao je Rodeš, prenosi HRT.

Ono što imponira kod Rodeša njegova je mirnoća i fokusiranost na stazi, u svaki zavoj ulazi maksimalno agresivno i bez kompromisa i iz utrke u utrku pokazuje da mu je mjesto među najboljim slalomašima svijeta. Unatoč sjajnim rezultatima Rodeš čvrsto stoji na zemlji.

Nikada nisam stavljao ciljeve pred sebe, hoću skijati najbolje moguće, u glavi limita nemam. Ako uspijem spojiti dvije savršeno vožnje, mogu jako puno. Ali u skijanju su dvije savršene vožnje teške, ali težimo tome, smatra Rodeš.

Istokovim nastupom, očekivano, zadovoljan bio je i Ivica Kostelić.

Ponoviti rezultat iz Madonne di Campiglio nije bilo lako, pogotovo pred domaćom publikom, tako da je pokazao i u jednoj i u drugoj vožnji jednu odličnu predstavu. On nije napravio nikakvih krupnijih grešaka, bez obzira što je mogao osjećati eventualni pritisak.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.