Robert Downey Jr. zbog ljubavi se odrekao svih svojih poroka

Godinama je zbog svoje ovisnosti o narkoticima balansirao na ivici života, a onda je u njegov život, sasvim slučajno, ušetala filmska producentica Susan Levine. Upravo zbog ljubavi prema njoj odlučio je prekinuti sve veze sa starim životom – drogu je bacio u ocean i potom ju zaprosio.

Petnaest godina kasnije njihova ljubav je i dalje jaka, a on je ponovno jedan od najtraženijih holivudskih glumaca.

To što se rodio u obitelji slavnog filmskog redatelja Roberta Downeyja Sr.obilježilo mu je život. Njegov otac bio je ovisnik o narkoticima te dan nije mogao započeti bez barem jedne cigarete ‘pojačane’ marihuanom. Kada je Robert Downey Jr. imao tek šest godina, otac mu je ponudio da i sam proba marihuanu, zbog čega je kasnije zažalio.

Upravo je droga bila jedina poveznica između njega i oca, a ubrzo se počeo svakodnevno opijati i konzumirati opijate. ‘Zločesti dečko’ Hollywooda s godinama je postao pravi ovisnik, zbog čega su ga izbjegavali i mnogobrojni redatelji.

Onda mu se dogodila ljubav s kolegicom Sarah Jessicom Parker, no – kako je i sam priznao – to nije bilo dovoljno.

Pružila mi je sve i razumjela me, pokušala mi je pomoći i bila je jako razočarana što se nisam mogao sabrati.

Ona je bila njegova velika ljubav, no na prvom mu je mjestu ipak bila droga.

Tek trenutno smirio se uz glumicu i pjevačicu Deborah Falconer, koju je oženio 29. svibnja 1992. godine, samo 42 dana nakon što su započeli vezu. Unatoč svemu, ostali su zajedno 12 godina i dobili sina Indija, koji je također krenuo njegovim stopama i započeo s konzumacijom opijata. Ipak, ovisnost slavnog glumca presudila je braku, pa su krenuli svatko svojim putem, prenosi Tportal.hr.

Činilo se kako će ga droga u potpunosti obuzeti, no dogodio se prijelomni trenutak u njegovom životu na setu filma ‘Gotika’ 2003. godine, koji je producirala Susan Levine. Bio je to njezin prvi samostalni angažman te ga nije željela ni s čime pokvariti, pa tako ni romansom na setu. Roberta Downeyja Jr.-a smatrala je čudakom.

Bili smo u Montrealu, pripremali se za snimanje na zajedničkom ručku s režiserom i Halle Berry. Svi su naručili japansku hranu, no Robert nam je rekao kako je zobena kaša ‘superhrana’. On je sa sobom ponio paketić omiljene kaše i pripremio si ručak, a uz to je imao kutiju s raznim začinima. Kao vrhunac svega krenuo je vježbati jogu i izvoditi pokrete. Bio je zanimljiv, no skroz čudan, prisjetila se njihovog prvog susreta Susan.

Isprva nije osjećala nikakvu privlačnost prema njemu, no nakon što je nekoliko tjedana provela radeći s njim nešto se promijenilo. ‘Dok smo radili, Robert me pitao hoću li otići s njim nešto pojesti. Rekla sam kako ću uzeti nešto usput, a onda je prošao pokraj mene, a ja sam pomislila: ‘Ima nešto u njemu.’

Iako u potpunosti različiti, čini se da ih je upravo to spojilo. Nakon samo tri mjeseca od prvog zajedničkog izlaska, noć uoči njezina 30. rođendanaRobert Downey Jr. zaprosio je Susan, iako u to doba još uvijek nije bio rastavljen od bivše supruge. Nakon nekog vremena Susan je pristala udati se za njega, no odgađala je vjenčanje pune dvije godine.

Uz to, postavila mu je uvjet – ukoliko ponovno krene konzumirati drogu, za nju će postati prošlost. U srpnju 2003. godine tako se on odvezao do autoceste iznad oceana i bacio svu drogu u njega.

Mislim da je bio svjestan da je posebno ono što imamo. Postojala je neka magija, nešto što nismo znali definirati. On stalno govori da spajanjem nas dvoje nastaje neka sasvim treća osoba, koja ne bi inače postojala, kaže Susan Downey. Par se vjenčao u kolovozu 2005. godine, a imali su židovsku ceremoniju u Hamptonsu, omiljenom ljetnom odredištu slavnog glumca.

S brakom su došla i neka nova pravila – supružnici su obećali jedno drugome da ih posao neće razdvajati više od dva tjedna. To se potom smanjilo na tjedan dana, da bi 2010. godine shvatili da se to više ne smije događati – razdvajanje neće postojati. Dugim razgovorima shvatili su da je to jedino moguće ako budu zajedno i radili, stoga su osnovali svoju tvrtku.

U braku sam se i ja promijenila. Prije uopće nisam razmišljala o tome da imam svoju obitelj i dom, a kamoli djecu. Nije da to nisam željela, jednostavno nisam razmišljala o tome. A onda je u moj život ušao tornado, ta kreativna, lijepa lopta prepuna luđačke energije i strasti i totalno me promijenila, rekla je. Sedam godina kasnije, 7. veljače 2012. godine, rodio im se sin Exton, a dvije godine kasnije, 4. studenog 2014., i kći Arvi.

Koliko je zaljubljen u svoju suprugu i danas, govori to da je na svoj biceps tetovirao ‘Suzie Q’ u čast ženi koju voli, onoj uz koju je napokon napustio mračnu stranu i koja mu je promijenila život za 180 stupnjeva.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.