Rimčeva Nevera spremna za isporuku na američko tržište

Hrvatski proizvođač električnih automobila Rimac Automobili priopćio je da bi mogao započeti isporuku potpuno električnog hiperautomobila Nevera američkim kupcima nakon odgovarajućih regulatornih odobrenja.

Stigli su i posljednji dokumenti za US homologaciju (EPA & CARB). Nevera je sada homologirana za EU i SAD i spremna je za isporuku, objavio je Mate Rimac, osnivač i direktor tvrtke Rimac Automobili na Facebook profilu.

Rimac je prošlog mjeseca objavio da je Nevera dobila konačna odobrenja Europske unije te da će prvi automobili biti isporučeni kupcima u sljedećih nekoliko mjeseci. Automobili će se sklapati u pogonu Jankomir u Zagrebu.

Rimac Automobili pokrenuli su projekt Nevera 2017., kada je tvrtka imala 200 zaposlenih s ukupnim prikupljenim kapitalom od 40 milijuna eura. Predstavila je Neveru na salonu automobila u Ženevi 2018. i tada je očekivala da će moći isporučiti automobil 2020. Sada tvrtka ima preko 1500 zaposlenih i 830 milijuna eura ukupnog prikupljenog kapitala.

Početkom lipnja Rimac Grupa objavila je da je prikupio 500 milijuna eura financiranja serije D, procjenjujući tvrtku na više od 2 milijarde eura, a Mate Rimac ostaje najveći dioničar.

Sredstva će se primarno koristiti za daljnji razvoj tehnološke podružnice Rimac Technology koja je u potpunom vlasništvu jer započinje serijsku proizvodnju velikih količina originalne opreme za globalne proizvođače, koristeći stručnost stečenu razvojem hiperautomobila Nevera.

Rimac grupa većinski je dioničar u proizvođaču ultraluksuznih hiperautomobila visokih performansi Bugatti Rimac s udjelom od 55 posto.

Njemački proizvođač sportskih automobila Porsche posjeduje ostalih 45%.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.