Rimac u Velikoj Britaniji otvorio veliki pogon za tehnološke inovacije

Rimac Energy, dio kompanije Rimac Technology poduzetnika Mate Rimca nedavno je otvorio novi pogon od 1850 m2 u Velikoj Britaniji, koji će služiti kao središte za tehnološke inovacije.

Pogon u Witneyu, Oxfordshireu, proizvodit će sljedeću generaciju BESS-a, pri čemu će otvoriti više od 70 visokokvalificiranih radnih mjesta za inženjere, tehničare i istraživače s tog područja, objavili su iz Rimac Energyja.

Ujedinjeno Kraljevstvo je uvijek bilo na čelu tehnoloških inovacija i oduševljeni smo što širimo poslovanje na tome području. Ponosni smo što jačamo partnerstvo između Hrvatske i Ujedinjenog Kraljevstva, podržavamo lokalnu zajednicu i uzbuđeni smo što možemo iskoristiti inženjerske talente u regiji kako bismo pomogli izgraditi zeleniju budućnost planeta, navodi Rimac Emergy.

Rimac Energy je nedavno predstavio SineStack, svoj najnapredniji baterijski sustav za skladištenje energije.

Rimac Energy je dio tvrtke Rimac Technology sa sjedištem u Zagrebu. Kao dio šire Rimac Grupe, tvrtka je specijalizirana za unapređenje tehnologije baterijskih sustava za pohranu energije (BESS), projektiranje, razvoj i proizvodnju BESS rješenja.

Mate Rimac najavio predstavljanje robotaksija

Primarna misija tvrtke Rimac Energy je ubrzati prijelaz na čistu i održivu energiju isporukom visokoučinkovitih BESS rješenja koja doprinose otpornijem energetskom krajoliku, stoji u opisu tvrtke.

U listopadu prošle godine tvrtka je sklopila strateško partnerstvo s tvrtkom ENNA, čiji je vlasnik Pavao Vujnovac.

Kako se navodi u priopćenju, ENNA će iskoristiti potencijale za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora, dok će Rimac Energy biti odgovoran za skladištenje i kasniju isporuku te energije putem svog najsuvremenijeg baterijskog sustava za skladištenje energije (BESS), nazvanog SineStack.

Obje tvrtke planiraju pokrenuti pilot-projekte 2024. godine kojima će se u stvarnom okruženju provesti testiranja održivih rješenja koja smanjuju emisije ugljičnih plinova. Rimac Energy SineStack bit će implementiran u ENNA-ine projekte obnovljive energije priključene na mrežu i izvan nje.

(www.jabuka.tv | Foto: Rimac Group)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.