Rimac: Rekli su mi da je u Hrvatskoj nemoguće proizvesti auto

Mate Rimac u srijedu je na Facebooku objavio post o suradnji sa zagrebačkim Fakultetom strojarstva i brodogradnje te se prisjetio svojih studentskih dana.

Evo što je napisao.

Prije deset godina su mi na fakultetu rekli da je u Hrvatskoj nemoguće proizvesti automobil. I bili su u pravu – bilo je. Ponosan sam što smo u tih deset godina izgradili team od preko 1.000 ljudi s preko 600 inženjera koji su u mogućnosti razviti gotovo kompletan automobil i njegove ključne elemente – tu, u Hrvatskoj.

Danas blisko surađujemo s mnogim fakultetima, kako u Hrvatskoj, tako i izvan nje. Veliki broj naših inženjera dolazi s FSB-a u Zagrebu pa smo stoga odlučili obilježiti tu povezanost i suradnju – na našem kutku.

Tamo su izloženi neki od ključnih elemenata Nevere, uključujući karbonsku monocoque šasiju koja je prošla razne crash testove. Studenti ovdje mogu i skinuti CAD podatke šasije i drugih elemenata – transparentnost koju niti jedan drugi proizvođač ne prakticira.

Osim toga smo se potrudili i urediti cijeli taj dio tako da bude funkcionalan za rad i lijep za vidjeti. Mislim da je ovo super prilika da studenti mogu izravno vidjeti što konkretno mogu raditi nakon faksa – samo par kilometara dalje, napisao je Livnjak.

Bugatti Rimac krenuo s radom

(www.jabuka.tv | Foto: Grgo Jelavić/Pixsell)5 komentara

    • sve mi je jasno osim kako je isfabricirao ugovor s porsche-om i bugatti-em i ostalim firmama koje mu daju pare da za njih razvija baterije. ajde objasni nam, evo ima i nas koji bi rado u to fabriciranje

      • Možda da probaš kontaktirati nekoga tko je momentalno u trendu, onu Žalac ili koga? Ali teško, jer to sve u principu misteriozno i čarobno vodi ona neka regulatorna “Nevidljiva Ruka”.

  • Umjesto da mu se dive i njegovu genijalnost priznaju oni ga još kude a koji su to jadnici u mozgu zna se ! Jalna “braća” !!!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.