Rimac otkrio u kojem će smjeru razvijati automobile

Iako je Rimac sa svojim električnim hiperautomobilima postavio određene standarde u automobilskom svijetu, čini se da će se i on morati mijenjati kako bi odgovorio na zahtjeve tržišta.

Tako barem kaže njegov šef i osnivač, Mate Rimac.

Gostujući na Financial Times Future of Car Summit, Rimac je istaknuo kako se mnogo toga promijenilo posljednjih godina, a pogotovo otkako je njegova tvrtka započela s razvojem Nevere.

Prodaja električnih automobila usporava, a potrošačima je na izbor sve više cjenovno prihvatljivih električnih automobila nego do sad. Istovremeno, pojedine vlade nametnule su stroge zakone i potpore ne bi li potaknule sve veću primjenu električnih vozila, a proizvođači automobila većinom su se obvezali na prelazak na hibride i električne automobile.

Rimac potvrdio da su prodali manje Nevera nego je očekivano

Kad se sve to zbroji, ono što je Neveri prije nekoliko godina bila glavna prednost – snažan električni pogon koji je bio ekskluzivno dostupan bogatima – više ne postoji.

Stoga, Rimac ne isključuje da će sljedeći automobil koji će izaći iz Rimac Automobila biti svojevrstan hibrid, piše Zimo.

Rimac nije isključivo električan. Radi ono što je najuzbudljivije u tom trenutku, rekao je Rimac. Uostalom, već smo pisali o tome da se u Rimcu igraju i s mišlju o izgradnji klasičnog motora s unutarnjim izgaranjem.

Da bi se u budućnosti neka nova Nevera mogla pokretati kombinacijom električnog i nekog drugog motora i nije baš teško zamisliti. Pogotovo kad se u obzir uzme da će nasljednik Bugatti Chirona imati V-16 hibridni motor. A Bugatti je sad u vlasništvu – Rimca.

(www.jabuka.tv | Foto: Rimac Automobili)

1 komentar

  • Struja bi pobijedila da je ostala jeftinija od goriva, na pu jacima placas struju jednako kao i gorivo.. Sada je glavni prodajni slogan spasimo okolis.. a nikoga ne briga okolis..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.