Rimac objavio snimku testiranja Nevere u ekstremnim uvjetima

Tim Rimac u ožujku je s Neverom završio dva intenzivna tjedna zimskih testiranja u Pirellijevom centru Sottozero, u blizini Arktičkog kruga u Švedskoj, priopćeno je iz Rimac Automobila.

Tim je proveo vrijeme testirajući noću kada su temperature bile najekstremnije, podešavajući sustave poput ABS-a, ESP-a i “torque vectoringa” prije isporuke prvih serijskih automobila.

Nakon nekoliko godina simulacija i testiranja na stazama, i u testnim centrima diljem Europe, potpuno električni Rimac Nevera od 1914 KS već je prošao homologacijske crash testove za SAD i EU, serijska proizvodnja je u tijeku, a isporuke kupcima diljem svijeta počet će u sljedećih nekoliko mjeseci. No, kako bi osigurali da svaki sustav upravljanja savršeno funkcionira u svim uvjetima, Rimac tim se uputio u Švedsku kako bi potvrdio rezultate koje su prethodno postigli na cesti, na stazama i u klimatskim komorama, poručili su iz Rimac Automobila.

Ovo okruženje bila je idealna prilika za testiranje Nevere na preporučenim zimskim gumama – Pirelli P Zero Winter. Gumu odlikuje posebna oznaka na bočnoj strani koja svjedoči o zajedničkom razvoju koji je Pirelli proveo u partnerstvu s Rimcem. Standardne “ljetne” gume Nevere su Michelin Pilot Sport 4S, dodaju.

Miroslav Zrnčević, glavni razvojni i testni vozač, rekao je: Testiranje na podlozi s niskim prianjanjem omogućuje nam dosljedna i točna zapažanja o tome kako naši sustavi rade na niskim temperaturama. Stvari se događaju puno sporije nego na asfaltu, a imamo lijepe, ujednačene, glatke staze za rukovanje tako da znamo da na podatke koje dobijemo ne utječu nesavršenosti površine ili promjene temperature. Nakon ova dva tjedna testiranja sretni smo što vidimo točno rezultate koje smo željeli postići.

Mate Rimac, izvršni direktor Rimac grupe, rekao je: Za nas je ovaj proces testiranja u ekstremnim uvjetima bio prilika za usavršavanje Nevere, osiguravajući da bude savršena prije prvih isporuka vlasnicima. Čak i nakon dva tjedna provedena na temperaturama od oko -15°C i prilično zahtjevnog režima testiranja, naš prototip je zadovoljio, ostvarujući 100% očekivane rezultate, tako da znamo da svi naši temeljni sustavi mogu pouzdano raditi čak i u ekstremnim uvjetima.

Ono što smo također željeli postići je razviti supersportski automobil koji može voziti i u njemu uživati ​i netko tko i nije najiskusniji vozač. Pronalaženje ravnoteže stvaranja uzbudljive, vozaču prilagodljive, ali sigurne vožnje u automobilu od 1914 KS s četiri neovisna elektromotora naš je cilj od prvog dana, a kako se testiranje bliži kraju, mogu sa sigurnošću reći da je to upravo ono što smo postigli s Neverom.

(www.jabuka.tv | Foto: Rimac Automobili)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.